THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Gorevent : Fate (2020)

Gorevent : Fate (2020)

„Fate“ е албум, който се вписва идеално в настоящата пандемична обстановка по света и у нас.
Тематичен албум, изобразяващ постапокалиптичната картина на здрача на ядрената зима, когато цивилизацията тихо съществува под мрачното,сипещо сажди и пепел небе, напомнящо пейзажите на Silent Hill.
Който е попадал на играта (на която съм луд фен, между другото), знае за какво говоря. Във „Fate“ всичко е изобразено по сходен начин , със сходен ефект – деформирани мутанти , тела с назрели тумори и обвити в агония бродници, с единствен стремеж да убиват, да изяждат , се скрият от смразяващия студ.
Всички мечти на човечеството се забравят за миг, като цивилизацията се завръща обратно в примитивните пещерни времена, в които главната цел е просто да оцелееш.
Наоколо е само непрогледна тъмнина, от която измъкване няма, намигвайки към последните дипащи същества с мръсна кръв , чиято присъща диващина и безмилостност са последният им рев срещу слагането на края.

Кралете на японския slam death, както са наричани Gorevent от мнозина , представят тотална регресия на слушателите.
Като първо заглавие , издадено чрез лейбъла Comatose Music, то е изцяло лишено от всякакъв финес и артистична самонадеяност. Чист slam death с примитивно звучене.
От гърлените вокали ме заболява собственото ми гърло – бълбукаща , анималистична доза slam death , а барабаните и бас линиите се забиват в главата на слушащия като чук.
Без мисъл, без чувство, без особена съпричастност … просто груба бруталност, това виждам в този албум.

Вече петнадесет години Gorevent дебнат в най-дълбоките кътчета на бруталния дет метъл ъндърграунд, издавайки вече серия от албуми, EP-та и сплит издания,стоящи като извисени монолити над засенчени скрити подземия.
Четвъртият дългосвирещ албум на бандата, „Fate“, e творба с концепция , водена от безмилостния глад и първичния инстинкт, а заедно със силата на Comatose Music като подкрепящо звено, може да се каже , че оттук историята на Gorevent тепърва започва.

Албумът определено се различава от любимия ми блек метъл жанр, но пък има някакъв свой чар.
Винаги съм отворена за нови стилове и музика, затова и реших да прекрача зоната си на комфорт и този път.
Учудващо , не съжалявам.
Не бих си пуснала отново този албум, най-вероятно, но музиката определено би се харесала на brutal slam death метъл феновете и почитателите на банди като Devourment ,Autopsy , Cephalotripsy и Visceral Disgorge.

 

Оценка на албума: 6 /10  ????????????????????????
(ако бях фен на жанра, най-вероятно бих оценила албума по-високо)

 

Полезни връзки:

www.facebook.com/Goreventofficial

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.