Gorevent : Fate (2020)

“Fate” е албум, който се вписва идеално в настоящата пандемична обстановка по света и у нас.
Тематичен албум, изобразяващ постапокалиптичната картина на здрача на ядрената зима, когато цивилизацията тихо съществува под мрачното,сипещо сажди и пепел небе, напомнящо пейзажите на Silent Hill.
Който е попадал на играта (на която съм луд фен, между другото), знае за какво говоря. Във “Fate” всичко е изобразено по сходен начин , със сходен ефект – деформирани мутанти , тела с назрели тумори и обвити в агония бродници, с единствен стремеж да убиват, да изяждат , се скрият от смразяващия студ.
Всички мечти на човечеството се забравят за миг, като цивилизацията се завръща обратно в примитивните пещерни времена, в които главната цел е просто да оцелееш.
Наоколо е само непрогледна тъмнина, от която измъкване няма, намигвайки към последните дипащи същества с мръсна кръв , чиято присъща диващина и безмилостност са последният им рев срещу слагането на края.

Кралете на японския slam death, както са наричани Gorevent от мнозина , представят тотална регресия на слушателите.
Като първо заглавие , издадено чрез лейбъла Comatose Music, то е изцяло лишено от всякакъв финес и артистична самонадеяност. Чист slam death с примитивно звучене.
От гърлените вокали ме заболява собственото ми гърло – бълбукаща , анималистична доза slam death , а барабаните и бас линиите се забиват в главата на слушащия като чук.
Без мисъл, без чувство, без особена съпричастност … просто груба бруталност, това виждам в този албум.

Вече петнадесет години Gorevent дебнат в най-дълбоките кътчета на бруталния дет метъл ъндърграунд, издавайки вече серия от албуми, EP-та и сплит издания,стоящи като извисени монолити над засенчени скрити подземия.
Четвъртият дългосвирещ албум на бандата, “Fate”, e творба с концепция , водена от безмилостния глад и първичния инстинкт, а заедно със силата на Comatose Music като подкрепящо звено, може да се каже , че оттук историята на Gorevent тепърва започва.

Албумът определено се различава от любимия ми блек метъл жанр, но пък има някакъв свой чар.
Винаги съм отворена за нови стилове и музика, затова и реших да прекрача зоната си на комфорт и този път.
Учудващо , не съжалявам.
Не бих си пуснала отново този албум, най-вероятно, но музиката определено би се харесала на brutal slam death метъл феновете и почитателите на банди като Devourment ,Autopsy , Cephalotripsy и Visceral Disgorge.

 

Оценка на албума: 6 /10  🔥🔥🔥🔥🔥🔥
(ако бях фен на жанра, най-вероятно бих оценила албума по-високо)

 

Полезни връзки:

www.facebook.com/Goreventofficial

 

 

Сподели статията :
  • 85
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *