OSSAERT : Bedehuis (2020)

“Bedehuis” излезе на 14-ти февруари, точно като подарък за любовта ми към музиката.
Дебют за новосъздаденият нидерландски  блек метъл проект OSSAERT, албумът е зареден с невероятно силен заряд, от който и да искаш не можеш да се отърсиш доста дълго време след последния изсвирен акорд.
Още с първата песен става ясно, че творбата няма как да бъде поставена в конкретни граници, а ще бъде от онези екстравагантни изживявания, върху които ще размишляваш известно време.

Състоящ се от четири парчета и с обща продължителност от около 35 минути, албумът ни води към различни емоции и настроения – от театрално звучене до студена суровост, от която да те побият тръпки.
Заглавието започва с красиви екстравагантни тежки вокали и атмосферичен блек метъл инструментал, покоряващи тишината със своята ярост и първичност, докато плавно настроението преминава към драматична и по-изчистена картина, отново завръщайки се след това към бруталната си откровеност и студенина .

В моите очи, P. за минути започва да изглежда като музикален гений.
Много рядко (но не и невъзможно) се случва един единствен музикант да може да изпълни толкова впечатляващо добре всички музикални инструменти и вокали, да съчетае по такъв начин изчистените си и тежки вокали.
Подхранен от омразата към целия фалш, представен за “свят” и “чист” от лицемерните фигури , съществуващи за съжаление в нашата епоха, музикантът пресъздава по красив и динамичен начин своето виждане.

С второто парче динамиката се променя отново, албумът започва да звучи много по-забързано и злокобно, емоцията става по-анималистична и груба, като в допълнение на суровите китари и барабани с crust влияния , заедно с пронизваща емоция, е изненадващо добавена и доза фееричност в атмосферата.
Може да се каже, че във всяка една от песните изпълнителят експериментира със звученето и жанра като цяло.
Добрата новина е, че го прави по някак не толкова изтощаващ слуха начин, който не отнема твръде много от вниманието и не ограбва суровостта на албума и общата му атмосфера, дори напротив – придава му собствен оттенък, от който можем да си извадим сериозна представа за това какво точно иска да представи OSSAERT на слушателите си и какво да очакваме от творчеството на проекта занапред.

Суровият призив, първичните емоции и налудната гениалност, която сякаш усещам зад проекта и специално зад “Bedehuis” , заслужават да бъдат чути и изживяни.

 

Любима песен от албума: I

Оценка на албума: 7 /10   🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 

 

Полезни връзки:

https://wolvesofhades.com/shop/pre-order-ossaert-bedehuis-12-vinyl/

https://argentorecords.bandcamp.com/album/bedehuis

https://www.facebook.com/Ossaert/

Сподели статията :
  • 109
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *