THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов видеоклип от VANE

Нов видеоклип от VANE

Полските груув/мелодик дет метъл пирати от VANE пуснаха видео към своя сингъл, „The Cannibal“.
Песента е трети сингъл на групата след издаването на дебютния дългосвирещ албум, „Black Vengeance“, който бе издаден преди две години, в края на ноември.
„The Cannibal“е продължение на последно издадения сингъл на Vane, „Row, Ye Scallywags!, в който бандата ни отвежда на безлюден остров с куп изгубени моряци, борещи се за оцеляването си.
Историята на сингъла обхваща първичната лудост, обзела моряците, която излиза на повърхността след дни, прекарани в глад.

 

Robert Zembrzycki (китарист) коментира новия материал:
„Този път искахме да обследваме по-тъмните страни на грубия живот , който старите моряци преживяват.
The Cannibal е впускане в лудостта на ум, лишен от всякакво подхранване и музикалната атмосфера на песентапасва идеално с това.
Когато става дума за видео продукция, ние се придържаме винаги към мрачната тема.
В опит да повишим усещането за несвързаност и душевното разстройство на героя , както и за да помогнем на гледащия да се чувства като част от действието, се съгласихме на много минималистичен подход, който направи цялата история много по-лична. Това е смущаващо видео, което показва какво ще се случи, ако гладувате твърде дълго.“

 

Vane е основана през 2016-та година от двама близки приятели – Mateusz Gajdzik и Robert Zembrzycki.
Съвсем скоро двамата пирати примамват на палубата си и останалите членове на бандата– Marcin Frąckowiak, Marcin Parandyk и Marcin Zdeb, решавайки малко сед това да издадат дебютно EP с три песни.
„The Prologue“ излиза година след това, на 8-ми декември 2018-та година.
След година усилена работа и промяна в състава на бандата (Frąckowiak е заменен от Łukasz Łukasik), Vane издават дебютния си дългосвирещ албум, озаглавен „Black Vengeance“.
На 31-ви юли 2019-та, след като побеждават дузини други банди в полската елиминация, Vane представят Полша на Wacken Metal Battle. Мерейки сили с около 30 други банди на History Stage, Vane финишират на 5-то място.
Настоящи членове на бандата са китаристът Robert Zembrzycki (ex-Acid Drinkers, ex-Corruption, ex-Deadline, ex-Saratan, ex-Orion Prophecy), китаристът Mateusz Gajdzik (Bractwo Stali, ex-Rapid Fire, ex-Witchking, ex-Saratan, ex-Crystal Viper (live), ex-Afrodyzjak), вокалистът Marcin Parandyk (Skyanger, Thy Disease, ex-Killsorrow) и барабанистът Kamil Bagiński (Doomsday, Ennorath).

 

 

Премирното видео, „The Cannibal“:

 

Полезни връзки:

https://vane.band/
https://www.facebook.com/vane.band/
https://www.youtube.com/c/VANEband

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.