Ante-Inferno : Fane (2020)

“Fane” е храм , изпълнен с тайни, къща от истории, място със свещено познание , забравено отдавна от човечеството.
Бокал, пълен с истина в ерата на лъжите.
Извисява се гордо във великата гора, покриваща земите ни от бреговете до ветровитите крайбрежия , пазейки своите поляни и славен балдахин далеч от заслепените очи на смъртните.
Пътят към вратата му е записан между нотите на старите народни песни и зад редовете на приказките, които се отразени през вековете от уста на уста .
Зад множеството врати на храма има много пътеки и много са очите, наблюдаващи от сенките, които се събират около пламтящото ѝ огнище.
Този дом изобилства с неспокойни духове и същества, чиято жажда за кръв е толкова нетихваща, колкото и самият храм.
Той представлява всичко, което твоят свят не е – вечният център на това, което е било и ще бъде завинаги.

Ante-Inferno излизат от йоркширските мочурища, носейки със себе си седемте си мрачни заповеди, издълбани в грубо издялания камък на дебютния им албум, “Fane” (в превод, “храм”).
Тази силна колекция от английски блек метъл химни е звукът на върховете на хълмовете през нощта, под диамантената прашна панорама на леденото небе.
Яростната интензивност на всяко диво заклинание е вплетена в мелодия от изкушаваща нишка, очарователна дори когато душата ти е разкъсана и пръсната върху ветровете на хаоса.

Албумът започва със среднощен ритуал, лек и атмосферичен, от който тръгва пътешествието на слушателя към отдалечената, скрита и безмерно желана дестинация.
Още със следващия си ритуал Ante – Inferno въвеждат в по-суровата и динамична аура на албума, показвайки екстремните вокали на K.B. , експериментирайки с китарните сола и барабаните.
Както споменах в горните редове, музиката в този албум те кара да се чувстваш като нощна птица, търсеща отговори на въпроси, които никой вече не си задава, дава усещане за бродене из потъналите в мрак гори , в търсене на нещо, което не си сигурен , че съществува.

Суров и в същото време много атмосферичен и мелодичен албум, с красива концепция и замисъл.
По мое мнение би допаднал доста на фенове на групи като Forefather, Winterfylleth и Nefarious, макар и да е някак в пъти по-епичен стилово  откъм звучене. “Fane” излиза на първи май тази година, можете да подкрепите бандата в профила им в BandCamp, определено го заслужават. (линк)

 

Любима песен от албума : “Return”. Според мен това е най-първичната и истинска песен в творбата.

Оценка: 8/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 

 

За момента мога да споделя два сингъла от заглавието.

 

Сингълът “Oath”, придружен от официално видео:

 

Интрото “Fane”:

 

 

Настоящ състав на групата :
K.B – Vocals/Guitars
M.Z – Guitars
G.S – Drums
N.L – Bass

 

 

 

FACEBOOK: www.facebook.com/ANTEINFERNO
За поръчка на физически носител :
http://www.ukemrecords.co.uk/product/ante-inferno-fane/

 

 

Сподели статията :
  • 92
  •  
  •  
  • 15
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *