THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

„The Book of Death“ , нова книга от Maxime Taccardi

„The Book of Death“ , нова книга от Maxime Taccardi

Екстравагантният и добре познат на повечето блек метъл фенове френски художник Maxime Taccardi пуска книга с нови творби, озаглавена „The Book of Death“.
За тези , които не познават художника, Maxime Taccardi е изключително активен артист както в музикално отношение, така и в изобразителното изкуство.
Негови музикални проекти са Bubonic Christians, De Vermiis Mysteriis, K.F.R, Lamentum, Saturnian Tempel.
Неговото изкуство дава живот на обложките на албуми на групи като Drowning the Light, Dødkvlt , Korgonthurus, Malauriu, Mavorim, Moloch, Monarque , Psychonaut 4, Silva Nigra, Tulus , Yhdarl, We All Die (Laughing) и много други.

„The Book of Death“ съдържа поеми, есета и илюстрации на артиста, сътворени с мастило, акрил и чрез любимия материал за рисуване на Maxime – неговата собствена кръв.
Книгата е с твърди корици от черен плат и релефно бяло лого , шита е и съдържа около 212 копринени страници. Размерите ѝ са  21.0 x 29.7 см, като тежи около 150 гр.
Издаването на книгата е насрочено за юли тази година чрез Heavy Music Artwork.

Линк за поръчка : https://bit.ly/3bFU4Wl

 

„Визиите ми ме навестяват най-често по време на сънищата ми; Опитвам се да оставя отворена рана между реалността и сънищата . Кървавите ми картини са символично свързани с тази идея. Режа китките си и използвам четката директно върху раната. Това не е предназначено да шокира околните, както повечето си мислят, а е по-скоро процес. Възприемам изкуството като ритуал, разговор между духовете и смъртната ми плът. Спомням си , когато  философът Платон казва за изкуството , че е проява на духовете чрез телата на артистите.“, споделя Maxime Taccardi.

 

 

Кратък видео преглед на книгата:


 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.