Yaldabaoth : That Which Whets the Saccharine Palate (2020)

Yaldabaoth : That Which Whets the Saccharine Palate

Изпълнител: Yaldabaoth
Албум: That Which Whets the Saccharine Palate
Дата на издаване: 29-ти февруари , 2020
Лейбъл : Aesthetic Death
Версия : Компактдиск

 

Yaldabaoth са блек /дет метъл банда от Аляска, създадена преди около две години от членове на Arria Paetus и They Leapt From Burning Windows, а пред мен стои последното им заглавие.

“That Which Whets the Saccharine Palate” е атмосферична и тежка творба с щипка циничен привкус.
Ако познавате термините сатира и теософия, ще ви бъде много интересно да се впуснете в това приключение, тъй като то е изградено именно върху тези две основи откъм смисъл.

Дебютен за бандата, албумът съдържа майсторски дисонантни рифове, които се блъскат в главата ти като танк. Този похват определено не е за всеки и е тежък за понасяне от по-чувствителни уши, особено когато се има предвид , че тази тежест е в комбинация с два вида екстремни вокали като допълнение (блек и дет).

Интересен технически  метъл албум, в който са комбинирани елементи от няколко стила – блек метъл, дет метъл, груув и др.
Не бих му сложила определен етикет, тъй като ясно се вижда , че с музиката е експериментирано и много трудно би могла да бъде строго определена.
В началото на албума звученето е бързо и дисонантно, режещо съзнанието, докато в “To Neither Rot Nor Decay”, например, атмосферата преминава в пъти по-различна – музиката придобива друг , по-бавен темп, наподобяващ мистичен ритуал с ритъма и вокалите си.

Обложката на албума, творба на Pierre Perichaud (Business For Satan) , идеално описва същността на “That Which Whets the Saccharine Palate” – мощно заглавие , изригващо с пламъците си срещу всички норми , събарящо и разрущаващо всичко изградено по пътя си.
Интензивна , различна , първична и покъртителна творба .

 

 

Любими парчета от албума: Gomorrahan Grave of the Sodomite , To Neither Rot Nor Decay

Оценка : 6/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 

 

Полезни връзки:
https://www.aestheticdeath.com/releases.php?mode=singleitem&albumid=4518
https://lycaeantriune.bandcamp.com/

Сподели статията :
  • 83
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *