THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Panopticon : Beast Rider

Стрийм: Panopticon : Beast Rider

Американският атмосферичен блек метъл проект Panopticon издаде нов EP запис, озаглавен „Beast Rider“.
Целта на миниалбума е да събере средства в помощ на музикантите, които в момента са на огромна загуба покрай пандемията COVID-19.
Заглавието включва метъл версии на две от акустичните парчета на Panopticon – „Beast Rider“ от албума „The Scars of Man on the Once Nameless Wilderness II“ и „Norwegian Nights“ от „Roads to The North“.
Всички инструменти и вокали са записани от Austin Lunn в Lundr Lodge и са смесени от  Spenser Morris (Vukari)  и A.Lunn.
Мастерирането на парчетата е дело на  Spenser Morris.
Обложката на албума е творба , както обикновено, на Austin Lunn.

Остин споделя:
Във времето, когато бандата изнасяше концерти в подкрепа на “ The scars of man….“ , на някои от събитията всъщност свирехме електрическа версия на „Beast Rider“. А тази версия на „Norwegian Nights“ се случи на първия ни лайв… това подобно на шугейз кънтри звучене…“буутгейз“ или както можете да го наречете.

Няколко приятелчета ми предложиха да запиша тези версии (Jan, гледам към теб), за да ги съхраня по няккаъв начин, тъй като обикновено свирим само метъл парчетата с цялата банда по време на живите изпълнения през последните няколко години.

Записах песните през последните седмици , за да мога да събера някакви средства и да подкрешя музикантите, които преживяват тежки времена в момента. Пандемичната криза наистина удря силно много от независимите артисти , затова и бих искал да допринеса по всеки възможен начин. Всяка стотинка, която получа от този релийз, ще бъде насочен към музиканти, които знам, че са в тежка позиция поради отмяната на концерти и турнета, загубили са приход, на който са разчитали.

Ако познавате някой, който преживява тежък момент в момента, чувствайте се свободни да ми драснете един ред и да ми споделите повече. Мрачни времена са. Нека се погрижим един за друг. Моля ви, пазете се, където и да сте…
Не оставяйте на огъня да изгасне.

В допълнение , музикантът добавя:
Обещавам, че на хоризонта се очакват няколко нови издания, включително нов албум, върху който работя вече повече от година, дяволски метъл. Panopticon е и винаги ще бъде предимно метъл банда. Просто се отбивам от пътя от време на време…

 

Линк за поръчка:
https://thetruepanopticon.bandcamp.com/album/beast-rider-ep-relief-fundraiser

Panopticon е самостоятелен проект на Austin Lunn (Agnosis, Dämmerfarben, Kólga, Seidr, Throndt, Plainwords, ex-Anagnorisis), създаден през 2007-ма година.
Досега проектът има издадени девет дългосвирещи албума и многобройни сплит издания.
Последният дългосвирещ албум бе издаден през лятото на 2019-та година – .​.​.​Scars II (the basics).
Във всеки един от албумите си, Остин влага много смисъл, емоция и талант, засягайки исторически теми, природни вдъхновения , темата за паганизма , философията, политиката, духовността и много други екзистенциални въпроси.
Малък офтопик: Малко от нас знаят, но Остин е и част от семейството на създателите на HammerHeart Brewing Company и  главен пивовар, обожава да се занимава с правенето на хмелени напитки.

 

Съдържание на албума:
1.Beast Rider (Electric Version) 05:41
2.Norwegian Nights (Electric Version) 04:17

 

Стрийм:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.