THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: TITAAN : ITIMA

Стрийм: TITAAN : ITIMA

Анонимният блек метъл проект TITAAN издаде днес втория си дългосвирещ албум, озаглавен „ITIMA“.
Музиката в албума е представена като едно цяло, няма разграничени отделни песни и е с обща продължителност около 47 минути.
Заглавието се разпространява в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил , чрез италианския лейбъл Aeternitas Tenebrarum Musicae Fundamentum.
Обложката е творба на Luciana Nedelea.

Линкове за поръчка:
12″ винил – https://metalodyssey.8merch.com/product/titaan-itima-lp/
CD – https://metalodyssey.8merch.com/product/titaan-itima-cd/
Дигитален – https://atmfsssdtp.bandcamp.com/album/itima

 

От лейбъла споделят:

“ Беше 2016-та , когато TITAAN се издигна от виртуалната и буквална неизвестност с дебютния си албум „Kadingir“ за ATMF. Самостоятелен проект на Lalartu, TITAAN без никакво предупреждение извисяващ се монумент на най-варварските и авангардни крайности в блек метъла. „Kadingir“ съществуваше както в осезаемо физическо, така и на духовно равнище, старателно завладявайки слушателя с миазмично, многопластово преживяване. Със своя вманиачаващ минимализъм, украсен с ритмични и атмосферни елементи, които никоя „нормална“ блек метъл група никога не би опитала, TITAAN оспори статуквото по най-дръзкия начин.
Неслучайно „Kadingir“ се смята за модерна класика в някои ъгли.

Сега TITAAN е готов да затъмни този подвиг с още по-предизвикателния ITIMA. Единична, несъшита 46-минутна работа – в истинския смисъл на думата РАБОТА, тъй като в този вечно-спираловиден надолу лабиринт са поставени слой върху слой – ITIMA води здравата основа на „Kadingir“ до още по-големи крайности. По-насилствено, по-атмосферно, по-обречено, по-церемониално, по-пряко, по-богато, по-ПОВЕЧЕ: ако някога е имало някакъв въпрос, тук TITAAN наистина въплъщава изцяло смисъла на своето име.
Много умело, най-малкото да се каже, Lalartu обединява заедно езотерични вибрации, породени в бездната на Месопотамичната култура и разгръща крайно зловеща смесица от минало, настояще и бъдеще; с ITIMA, TITAAN стои над и отвъд всичко. Казано по друг начин, това е блек метал, може би в най-кинематографичния му и спиращ дъха вид.

Ако „Kadingir“ се се оказа твърде обезсърчителен през 2016 г. или пък особено сега, тогава човек не бива изобщо да се докосва и да влиза в развиващия се поток на ITIMA. За тези от най-твърдата, главна конституция – TITAAN с удоволствие ще ви поведе в катакомбите на най-мрачното ви аз … „

 

Целият албум  е наличен за свободно слушане тук:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.