THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Ulcerate : Stare into Death and Be Still

Стрийм: Ulcerate : Stare into Death and Be Still

Новозеландската дет метъл банда Ulcerate пусна за свободно слушане  шестия си  дългосвирещ албум, „Stare into Death and Be Still“, който се очаква да бъде издаден на 24-ти април тази година чрез лейбъла Debemur Morti Productions.
Студийното заглавие е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил.

 

Линк за поръчка: https://ulcerate.bandcamp.com/

Непогрешимия звук на ULCERATE намира своя емоционален връх в шестия дългосвирещ албум “Stare Into Death and Be Still”, чрез който групата излиза от клаустрофобията и дисонанса на близкото си минало, за да представи следващо ниво на изследване на мелодията, хармонията и силата.
Запомнящата се ултра-атмосферна смесица на групата от неортодоксален дет метъл от най-висок порядък с текстурата на футуристичен блек метъл е подредена тук с безупречна опитна ръка, придавайки зашеметяваща достоверност на рифовете, песните и значението им.
Възприемайки яснотата на продукцията, ULCERATE използват тези песни, за да покажат изцяло своето извънземно музикално изпълнение: вокално изпълнение от Пол Келанд с неподправен авторитет, китарите на Майкъл Хоггард и ударните на Джейми Сен Мерат, работещи в тандем със стряскащо умение и оригиналност, едновременно изкривени и сърцебиещи, често пристрастяващо кратки и увлечени в строги мотиви, които хващат, преследват и трансформират слушателя с изразителната си честност.
Тематично албумът изследва концепцията за „почитане на смъртта“ – опирайки се на неотдавнашен личен опит за противопоставяне на истината, че смъртта и трагедията не винаги са внезапни или насилствени, че хората често са пасивни наблюдатели, хванати „в мълчаливия ужас да наблюдават смъртта спокойно и чисто“.
“Stare Into Death and Be Still” е най-дълбоката, най-чистата и педантична форма на ULCERATE: избухване на душата с нетипична мелодичност, непорочна виртуозна сръчност и сублимиран психологически подем.
Надъхващо ново начало за една от наистина талантливите групи в екстремната музика.

 

 

Съдържание на албума:

1. The Lifeless Advance
2. Exhale the Ash
3. Stare into Death and Be Still
4. There Is No Horizon
5. Inversion
6. Visceral Ends
7. Drawn into the Next Void
8. Dissolved Orders

 

 

 

Пълен стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.