THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Nexion

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Nexion

Исландската блек/дет метъл група Nexion пусна премиерен сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, озаглавен „Seven Oracles“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 20-ти юни тази година чрез лейбъла Avantgarde Music в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил в няколко различни цвята, като предварителните поръчки ще стартират на 8-ми май .
Албумът е смесен и мастериран от бившия басист на исландците Sinmara , Stephen Lockhart, в неговото  Studio Emissary , където до момента е осъществена работата по албумите на групи като Almyrkvi,Sinmara, Helfró , Inferno, Svartidauði, Tchornobog и др.
Обложката е творба на Jose Gabriel Alegría Sabogal.

От лейбъла споделят за „Seven Oracles“:

„Сърцевината на съществуването , на човешките ценности и смисъл, са централни теми във всяка религия, духовно движение и безброй други философски течения. Творбата на Nexion засяга същите тези теми. „Seven Oracles“ е откровение, „прокламация“ с митични размери.
Обложката на албума изобразява седемглав звяр, появяващ се пред фигура, която му предлага възлияние в замяна на мъдрост в един покварен свят. Всяка от главите на звяра е самостоятелен оракул. Отделна, собствена песен. Отделно послание към приемника. Три от главите – вълкът, лъвът и хрътката, произлизат от окултните средновековни изображения на миналото, настоящето и бъдещето, чиито сливащи се гласове не познават по-висша власт.
Всеки оракул се обръща към смисъла на съществуването от различен ъгъл, разкривайки и откъсвайки остоявани „истини“  по подобие на  змията, която разяжда корените на Yggdrasil. Всяка песен е кинжал, всеки акорд е отрова и всеки изказ е огън, разрушаващ смисъла от  екзистенциална вяра у приемащия, докато накрая не остане нищо.
И накрая, с последната песен „The Last Messiah“, озаглавена в чест на норвежкия философ Peter Wessel Zapffe, есхатологичният отговор на Nexion се разкрива в цялата си ужасяваща красота.“

Бандата е сформирана през 2016-та година в Рейкявик, като в момента нейни членове са басистът Kári Pálsson, китаристите Jóhannes Smári Smárason (ex-Svartidauði (live), ex-Diabolus) и Óskar Rúnarsson (Blood Feud, Exile (live), The Clit Commanders), вокалистът Josh Rood и барабанистът Sigurður Jakobsson (Úlfúð, ex-Abacination, ex-Bastard). Лирически бандата още от първата си проява, едноименния си EP запис Nexion (2017), клони към окултното, непознатото и мистичното, към мрака .

 

Съдържание на албума:

1. Seven Oracles
2. Revelation of Unbeing
3. Divine Wind and Holocaust Clouds
4. Sanctum Amentiae
5. Utterances of Broken throats
6. The Spirit of Black Breath
7. The Last Messiah

 

 

Премиерният сингъл , „The Spirit of Black Breath“, ще можем да чуем тук след 16ч:

/лирик видеото е дело на Necrolust Productions/

 

 

Полезни връзки:

Facebook: https://www.facebook.com/Nexionband

Bandcamp: https://nexion.bandcamp.com

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.