THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ENSHADOWED : Stare Into the Abyss (2020)

ENSHADOWED : Stare Into the Abyss (2020)

ENSHADOWED се заформя през 1998-ма година в Атина от китариста N.e.c.r.o (Burial Hordes, Respawn the Plague, Vomit Church, Merciless Crucifixion, Skiltron N.V. 101, ex-Hellmight, ex-Mournful Night, ex-Seventh Xul, ex-Suicidal Forms Elite) , басиста и клавирист Lord Acheron (Vomit Church) и барабаниста Impaler (ex-Aeolian Fire, ex-Hellmight, ex-Suicidal Forms Elite, ex-Via Serpentis, ex-Burial Hordes, ex-Respawn the Plague, ex-Vomit Church, ex-Merciless Crucifixion).
Първият пълноправен вокалист на групата,Noctural, се присъединява едва две години по-късно , през 2000-та година.
До този момент вокалите се изпълняват от Impaler, първите два демо записа са записани с участието на неговите вокали.
След доста смени в състава на групата през годините, в настоящия състав на групата са музикантите N.e.c.r.o (единственият останал оригинален член на бандата), басистът Golgotha (Anorimoi, Respawn the Plague, ex-Via Serpentis, ex-RandomWalk, ex-Gospel of Grief) и вокалистът от 2008-ма година, Serpent (ex-Via Serpentis).
Първият дългосвирещ албум на бандата , “Messengers of the Darkest Dawn”, се появява през 2002-ра година и ясно показва същността на творчеството на бандата, изпълнено с нихилизъм, анти-религиозни послания и хаос.

Четвъртото дългосвирещо заглавие на бандата, “Stare Into the Abyss”, не отстъпва ни най-малко на зададените в миналото традиции.
Още в началото си, албумът започва с режещи и майсторски подредени рифове и барабани, като вокалите на Serpent са извадени на едно много по-високо ниво в сравнение с предишния албум с негово участие „Magic Chaos Psychedelia“, който според мен дръпна групата ужасно много напред през 2013-та година с нивото на лириката и композицията си.
Всички текстове в “Stare Into the Abyss” отново са негово дело и отново засягат хаосa на много по-дълбинно ниво от типичния за групата нихилизъм и агресия.

С продължението на албума забелязвам колко еволюирало звучене са опитомили и тримата членове на групата за тези приблизително седем години работа.
Вокалите звучат много по-сурови и първични, по-обиграни, а китарите , басът и барабаните са унищожителни и режещи като бръснач.
И преди харесвах Enshadowed, особено последната им творба „Magic Chaos Psychedelia“ , но сега действително всеки риф ме грабва и с лекота ме пренася в центъра на хаоса на групата.
Динамичността на албума по впечатляващ начин разкрива цял един нов свят пред слушащия в рамките на 35 минути, разпръснати в седем завладяващи откъса .

“Stare Into the Abyss” звучи като пречистващ ритуал, от който можеш да излезеш с много повече, отколкото си притежавал в себе си преди да навлезеш в него с плахи стъпки. Красиво изсвирен блек метъл и определено стойностен албум, който според мен ще остане във времето чрез своята интересна динамика , изпипано до съвършенство изпълнение и добре замислени текстове.
Това определено е от албумите, които с гордост ще поставя сред колекцията си.

 

 

Любима песен: „Divide You Fall“

Оценка на албума: 10/10 ????????????????????????????????????????

 

 

Очаква се “Stare Into the Abyss”  да бъде издаден на 30-ти юни  чрез лейбъла  Odium Records, като към момента за свободно слушане е налична песента „The Great Animist“:

 

 

 

Полезни връзки:

www.odiumrex.com 
www.facebook.com/odiumrex
https://www.facebook.com/EnshadowedOfficial/

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.