THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Drought : Trimurti

Стрийм: Drought : Trimurti

Италианският блек метъл проект Drought издаде днес дебютния си дългосвирещ албум, озаглавен „Trimurti“.
Албумът се разпространява от днес чрез италианския лейбъл Avantgarde Music и е наличен в дигитален формат и на физически носител – 12″ винил и CD Digipack.
Drought е образувание, породено да канализира творческата енергия на своите създатели под формата на блек метъл. Тантрическата концепция е приета, за да превърне тази енергия в приказка за катаклизми и възвишения, използвайки огъня като метафора за празнуване на духовната трансформация чрез очистване, извличане на чистотата от нечистотията.
След обещаващото си дебютно EP Drought изпадна в няколко години мълчание, от което най-накрая ще се издигнат тази пролет, за да разкрият първия си пълнометражен албум, Trimurti.
Както лотосът израства от блатото, така просветлението идва от подобрение и регенерация. В Trimurti тази тема е възпроизведена от Rudra Bhakti (2016, също на Авангард Музика) и в по-задълбочен вид генерира три сюити , всяка от които обяснява една от трите фази на този духовен смут, както и трите фази на Пранаяма и като цяло , трите фази на еволюцията: осъзнаване – трансформация – издигане. Девет песни, разделени на три концептуални сегмента – този нов опус развива и извежда тантричната концепция от предишното издание, артикулирайки го в пълен духовен взрив от екстремна музика.
Когато бе помолен да представи албума, Drought каза: „ Trimurti представлява тантрическата химия на нашите творчески енергии и тези, които се съхраняват в морето, планините и горите, които ни заобикалят, насочени в музика, за да отпразнуват вечния живот, скрит в този свят и в онези зад него ”.

Линк за поръчка: ТУК

 

Съдържание :

1. The Awakening of the Sleeping Serpent 07:08
2. Chanting the Overture of the Gate to Para 03:24
3. Bharitakara 06:52
4. Mystical Solar Eruption 05:52
5. Om Tridevaya Namah 04:50
6. Trascending the Flesh 01:58
7. Sharpening the Weapons of Inner Revolution 05:46
8. Lotus Awareness 04:07
9. Tantric Supremacy 06:56

 

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.