THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Light Field Reverie

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Light Field Reverie

Light Field Reverie, новият авангарден метъл проект на вокалистката Heike Langhans (Draconian, Lorelei, ISON), басистът Scotty Lodge (Sojourner) и китаристът/клавирист/продуцент Mike Lamb (Sojourner), обяви издаването на дебютния си дългосвирещ албум.
Заглавието носи името „Another World“ и ще бъде издадено на 20-ти ноември тази година чрез лейбъла Avantgarde Music, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил (плочите ще бъдат издадени на по-късен етап, към 11-ти декември).

Музиката е записана от Mike Lamb в шведското Oneiros Studio.
Вокалите са записани от Heike Langhans в Dead Dog Farm Studios, а басът е записан от Scotty Lodge в Alvertos Studio.
Продуцирането, смесването и мастерирането на албума са осъществени от Mike Lamb в Oneiros Studio.
Обложката и дизайнът на физическите носители са дело на Heike Langhans.

„Another World“ е първото издание на новозародилата се банда, колекция от песни вариращи между готик и дуум метъл, с инжектирани синтезатори и дронове, които са толкова много, че на моменти метълът е почти неоткриваем. Може да се усети всеки минал и настоящ опит от музикалната кариера на Heike: нейният личен даркуейв проект Lorelei, меланхоличните дронове на Ison и мрачната атмосфера на Draconian се сливат в унисон с мелодичните и наслоени мелодии, написани от Mike, на които можем да се насладим в Sojourner.

Бандата споделя за албума : “Написан и записан по време на глобалната турбуленция на 2020-та година, „Another World“ е страстен проект, пропит с дълбоко лични концепции за дома, принадлежността и откриването на светлината в несигурния свят. Покрай тези теми, албумът е пълен с референции към някои от влиянията, които са ни вдъхновявали и оформили като хора и като артисти.Темите на песните се отнасят до игри, книги и филми, които обичаме и цялата творба е някак залята от носталгията на 80-те и 90-те години. “

Линк за поръчка: https://bit.ly/3nUVGlL

Съдържание на албума:

1.Ultraviolet
2.The Oldest House
3.Ghost Bird
4.Another World
5.Dreamwalker
6.All Roads Lead Home

Премиерният сингъл, „Ultraviolet“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.