Втори сингъл от предстоящия албум на The Moon and the Nightspirit

Унгарското фолк дуо The Moon and the Nightspirit разкри  втори  сингъл от седмия си дългосвирещ албум, озаглавен “Aether” .
Очаква се студийното заглавие да  бъде издадено на 19-ти юни тази година чрез лейбъла Prophecy Productions.
През всички 17 години съществуване, унгарското дуо The Moon And The Nightspirit никога не са се проваляли в това да очароват любителите на митичната фолк музика. Със следи на езичество и трибализъм,двойката съществува с своя магичен свят чрез шест албума и безкрайно интензивни концертни изпълнения в интернационален мащаб , като сега според тях е дошло времето за малко по-различен подход.
Говорейки за “Aether” като за ключов момент в историята на бандата , китаристът и текстописец Mihály се позовава на изненадващо стилистично прекалибриране по време на писане на песни – тъй като досега гласът на певицата Агнес винаги е била водеща и в центъра, сега този албум отлично балансира женската и мъжката страна на своето музикално цяло.
Следователно, The Moon And The Nightspirit са толкова пламтящи, колкото никога не са били до момента.
Като предшественици на ново поколение небесна фолклорна музика, която взема своите вдъхновения от Dead Can Dance толкова, колкото и от непосредственото й обкръжение, те филтрират почитаната от времето си комбинация от богато наслоени звуци, шамански песнопения и множество инструменти от различни периоди чрез мъжествени сили, поддържайки както тяхната изящна деликатност, така и несравнимата им изобретателност.
С допълнителен фокус върху суровите вокали,”Aether” изглежда не само безупречно пълен – подреден с приказната страст и виртуозност на групата, – но и се справя добре с обещанието , дадено в “Metanoia” : Ако предшественикът му успя да запали вътрешен пламък, сега сме изправени пред блестящ огън, който осветява пътя ни „ към пътешествие до източника на сътворението, за да намерим Божествената същност на душата, да си спомним за нашето Велико Космическо Единство и единство…“
“Aether” е наличен в дигитален формат и на физически носител – Digipak CD, gatefold LP (черно и прозрачно лилаво) и 2CD бокс сет .

Линк за поръчка :
https://the-moon-and-the-nightspirit.bandcamp.com/album/aether

 

Съдържание на албума:
1.Aether
2.Kaputlan Kapukon Át
3.Égi Messzeségek
4.A Szárny
5.Logos
6.A Mindenség Hívása
7.Asha

 

 

 

Премиерният сингъл, “Égi Messzeségek”:

 

Преди дни написах няколко  реда за албума, можете да прегледате ТУК.

 

 

Сподели статията :
  • 104
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *