Cryfemal : Eterna oscuridad (2020)

Cryfemal е испанско дуо, под чието име се подвизават мултиинструменталистът и вокалист Ebola (Muert, Stormvold, ex-Indomitus, ex-Postmortem, ex-Agaliareth, ex-Godüs) и барабанистът Bornyhake Ormenos (Ancient Moon, Astral Silence, Borgne, Cakewet, Diurnal, Enoid, Excreta, Lypektomy, Manii, Porifice, Pure, ex-Gerbophilia, ex-Haine, ex-Krigar, ex-Organ Trails, Decomposition, Snorre, The Two Boys Sandwich Club, ex-ChokingOnBile, ex-Kawir, ex-Oculus, ex-Ravnkald, ex-Serpens Luminis, ex-Darvaza (live), ex-Deathrow (live), ex-Schammasch (live), ex-Ass of Spades, ex-Jante Alu ).
За историята на Cryfemal може да се поговори доста, тъй като реално се заражда още през далечната 1996-та година под името Agaliareth , като изцяло самостоятелен проект на Ebola. Под това си име , проектът има издадено едно единствено демо, озаглавено “Nocturnal Soul”, излязло през 1997-ма.
Година по-късно Ebola сменя името на проекта и неговата концепция, като вдъхновението му вече идва до голяма степен от окултното , покварата и сатанизма като начин да опонира на религиозното лицемерие.
Вече с новото име, Cryfemal издава дебютното си демо с три песни , “Satanor”, което излиза в под формата на аудиокасети и CD, като буквално се предава от ръка на ръка.

Осмото дългосвирещо заглавие на Cryfemal, “Eterna oscuridad”, предстои да бъде издадено след броени дни, на 26-ти юни тази година чрез белгийския лейбъл Immortal Frost Productions, като всички версии на физически носител – дисковете и всеки един от вариантите на плоча, ще бъдат в силно лимитиран брой, както е с почти всички издания на бандата до момента.

В албума могат да бъдат забелязани бързи и обиграни блек метъл рифове и бластове, с много ясно изразено репетиционно звучене.
Девет парчета, изтъкани от традиционен суров блек метъл, смело можещи да се нарекат класика в жанра.
Вокалите звучат като идващи от изоставено мазе, в което се случват мощни ритуални забивки от хора, които напълно се отдават на същината на музиката и суровото ѝ звучене.
Използва се точно онзи ефект на приглушеното звучене, характерно за първите записи в стила, като по този начин всяка песен действа като машина на времето.
Олдскуул испански блек метъл, много студен и без съмнение, правен със зверско желание и апетит към първичността на емоциите и тяхното изразяване чрез традиционното екстремно звучене.
Ако ви се слуша чист и суров блек метъл , този албум е за вас , ще го изслушате на един дъх и определено ще бъдете хипнотизирани от неговия звук.

Може да се каже, че Cryfemal , за всичките си четиринадесет години музикален опит и седем издадени дългосвирещи албума, успява по грандиозен начин да представи блек метъла в една чиста и неподправена форма, недокосната от тенденциите и времето, на които много артисти в сегашно време се оповават.
Ако очаквате нещо модерно и музика, подобна на някоя от нашумелите банди напоследък, объркали сте се.
Музиката на Cryfemal е уникална, неподправена и първична, носеща атмосферата на 90-те без каквито и да е оправдания.
Заедно с банди като Dantalion,Teitanblood, Nazgul , Balmog, Akerbeltz и други артисти, Cryfemal е автентична извадка от испанската блек метъл сцена.

 

Ако сте любопитни и досега не сте попадали на този артист, чуйте една от разкритите песни до момента , за да добиете представа за онова, което предстои да излезе от мрака на 26-ти юни:

 

Оценка:  8/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 Чудесен албум

Любима песен: “Culto A La Muerte”

Линк за поръчка:
http://smarturl.it/eternaoscuridad

 

 

Сподели статията :
  • 165
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *