THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Cryfemal : Eterna oscuridad (2020)

Cryfemal : Eterna oscuridad (2020)

Cryfemal е испанско дуо, под чието име се подвизават мултиинструменталистът и вокалист Ebola (Muert, Stormvold, ex-Indomitus, ex-Postmortem, ex-Agaliareth, ex-Godüs) и барабанистът Bornyhake Ormenos (Ancient Moon, Astral Silence, Borgne, Cakewet, Diurnal, Enoid, Excreta, Lypektomy, Manii, Porifice, Pure, ex-Gerbophilia, ex-Haine, ex-Krigar, ex-Organ Trails, Decomposition, Snorre, The Two Boys Sandwich Club, ex-ChokingOnBile, ex-Kawir, ex-Oculus, ex-Ravnkald, ex-Serpens Luminis, ex-Darvaza (live), ex-Deathrow (live), ex-Schammasch (live), ex-Ass of Spades, ex-Jante Alu ).
За историята на Cryfemal може да се поговори доста, тъй като реално се заражда още през далечната 1996-та година под името Agaliareth , като изцяло самостоятелен проект на Ebola. Под това си име , проектът има издадено едно единствено демо, озаглавено „Nocturnal Soul“, излязло през 1997-ма.
Година по-късно Ebola сменя името на проекта и неговата концепция, като вдъхновението му вече идва до голяма степен от окултното , покварата и сатанизма като начин да опонира на религиозното лицемерие.
Вече с новото име, Cryfemal издава дебютното си демо с три песни , „Satanor“, което излиза в под формата на аудиокасети и CD, като буквално се предава от ръка на ръка.

Осмото дългосвирещо заглавие на Cryfemal, „Eterna oscuridad“, предстои да бъде издадено след броени дни, на 26-ти юни тази година чрез белгийския лейбъл Immortal Frost Productions, като всички версии на физически носител – дисковете и всеки един от вариантите на плоча, ще бъдат в силно лимитиран брой, както е с почти всички издания на бандата до момента.

В албума могат да бъдат забелязани бързи и обиграни блек метъл рифове и бластове, с много ясно изразено репетиционно звучене.
Девет парчета, изтъкани от традиционен суров блек метъл, смело можещи да се нарекат класика в жанра.
Вокалите звучат като идващи от изоставено мазе, в което се случват мощни ритуални забивки от хора, които напълно се отдават на същината на музиката и суровото ѝ звучене.
Използва се точно онзи ефект на приглушеното звучене, характерно за първите записи в стила, като по този начин всяка песен действа като машина на времето.
Олдскуул испански блек метъл, много студен и без съмнение, правен със зверско желание и апетит към първичността на емоциите и тяхното изразяване чрез традиционното екстремно звучене.
Ако ви се слуша чист и суров блек метъл , този албум е за вас , ще го изслушате на един дъх и определено ще бъдете хипнотизирани от неговия звук.

Може да се каже, че Cryfemal , за всичките си четиринадесет години музикален опит и седем издадени дългосвирещи албума, успява по грандиозен начин да представи блек метъла в една чиста и неподправена форма, недокосната от тенденциите и времето, на които много артисти в сегашно време се оповават.
Ако очаквате нещо модерно и музика, подобна на някоя от нашумелите банди напоследък, объркали сте се.
Музиката на Cryfemal е уникална, неподправена и първична, носеща атмосферата на 90-те без каквито и да е оправдания.
Заедно с банди като Dantalion,Teitanblood, Nazgul , Balmog, Akerbeltz и други артисти, Cryfemal е автентична извадка от испанската блек метъл сцена.

 

Ако сте любопитни и досега не сте попадали на този артист, чуйте една от разкритите песни до момента , за да добиете представа за онова, което предстои да излезе от мрака на 26-ти юни:

 

Оценка:  8/10 ???????????????????????????????? Чудесен албум

Любима песен: „Culto A La Muerte“

Линк за поръчка:
http://smarturl.it/eternaoscuridad

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.