THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Proscriptor McGovern’s Apsû – крачката след края на ABSU

Proscriptor McGovern’s Apsû – крачката след края на ABSU

Съвсем наскоро Proscriptor McGovern ( Mongrel’s Cross, Proscriptor, Zemial (live), ex-Magus, ex-Ossuarist, Starchaser Network, ex-Melechesh, ex-Blood Storm (live), ex-Equitant, ex-Judas Iscariot (live), ex-Equimanthorn, ex-Karnage) сподели, че слага край на ABSU.
Новият проект на мултиинструменталиста носи името Proscriptor McGovern’s Apsû и отново се заема с обследването на митологията и окултното.
Днес бе потвърдена и новината за подписването на проекта с лейбъла Agonia Records,  чрез който ще бъде издаден и едноименният  дебютен дългосвирещ албум на проекта по-късно през годината.

Когато барабанистът и вокалист Proscriptor (Russ R. Givens) оставя в миналото Absu на 27-ми януари тази година, 2020, неговото основно намерение е да разцепи 30-годишният му и вече остарял в мислите му начин на писане. Proscriptor McGovern’s Apsû е очевидният страничен продукт на това химическо разпадане и подсигуряването на редиците продължава с басистът / вокалист Ezezu (Panzram, ex-Arkadia) и новият китарен виртуоз Vaggreaz.

Proscriptor споделя: “Искам хората да знаят, че прекратих работата с Absu, за да сформирам Proscriptor McGovern’s Apsû с основополагащо намерение, въпреки включването на моето име, като герб, който трябва да отдаде почит на бившето светилище. Не се смятам за лидер на групата, а по-скоро за администратор. Мога да бъда подтискащ, но Proscriptor McGovern’s Apsû е колектив, в който цари равенство.”

Proscriptor продължава във връзка с лирическата част: “Албумът е записан за всички, които са любопитни и и необезпокоявани в стремежа си за тайнствените знания. Събрах (с огромно усилие и вреда на времето и пространството) събрани знания по отношение на моите предметни теории за „митологичния окултен метъл“ от Thelemic Magick и The Zos Vel Thanatos Formula до фрактална онтология и (очевидно) близкоизточната митология. „

Албумът се обработва в няколко студиа по света, като финалното смесване се състои в Тексас от J.T. Longoria , а мастерирането е дело на Karl Daniel Lidén в Швеция. Заглавието включва гост-изпъления от Vorskaath (Zemial), Ross Friedman (Ross The Boss), Jeff Becerra (Possessed), Rune Eriksen (Aura Noir/Vltimas), Alex Colin-Tocquaine (Agressor) и The Dark (Agatus).В желанието си да включи десет нови портретни илюстрации,бандата отново се доверява на полския артист Zbigniew Bielak.

 

Съдържание на албума:

I. Amenta: Accelerando: Azyn including Hierophantasmal Expounder
II. Esoterically Excoriating The Exoteric
III. Quasaric Pestilence
IV. Mirroracles
V. In-Betweeness Gateway Commuters
VI. Jupiter In Capricornus
VII. Dedicated To Thoth, But Azathoth Wasn’t Listening (A Necroloquy)
VIII. Caliginous Whorl
IX. The Coagulating Respite
X. Prana: Therion: Akasha
XI. Tantrums Of Azag-Kkû
XII. Every Watchtower Within Is The Axis Of A Watchtower Without including Totemic Thresholds

 

Кратък трейлър:

 

 

PROSCRIPTOR MCGOVERN’S APSÛ са :

Proscriptor McGovern – барабани/перкусии,текстове, Maestro Echoplex, Papago флейта, (аналогова и дигитална) , синтезатори и вокали (Главният герой)

Vaggreaz – електрическа водеща китара, ритъм и акустична китара (Инквизиторът)

Ezezû – електрическа бас китара, допълнения и вокали (Всезнаещият)

PROSCRIPTOR MCGOVERN’S APSÛ:
Website: https://absu.us
Facebook: https://www.facebook.com/officialabsu
Twitter: https://twitter.com/absunetwork
SoundCloud: https://soundcloud.com/absu
Bandcamp: https://absu.bandcamp.com/

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.