THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на DECOHERENCE

Премиерен сингъл от предстоящия албум на DECOHERENCE

Великобританската блек метъл банда DECOHERENCE пусна премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, носещ името „Unitarity“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 14-ти август тази година чрез лейбъла Sentient Ruin, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – лимитиран брой червен винил, стандартен черен винил и лимитиран брой аудиокасети.

От лейбъла споделят:
При всички положения една от най-определящите и разпознаваеми банди в каталога на Sentient Ruins, Decoherence проучват чрез „Unitarity“ нови звукови измерения от неразбираемото, което се намира далеч отвъд човешкото съществуване и разбиране, в отдалечените и извънземни кътчета на Космоса и неговите невъобразими катаклизми, където събитията за създаване / унищожаване на нарастващите апокалиптични пропорции доминират в огромна безжизнена празнота, където светлината циклично и вечно се разкъсва и поглъща. Образно поставена в центъра на тази извънземна и неразбираема равнина на съществуване лежи музиката на Decoherence, халюциногенно архитектурно изкривяване на тъмната материя, изместващо формите, в което студените индустриални гоблени, сюрреалистичните и извънземните атмосфери и стените от китари и подтискаща електроника проектират непостоянните и усукващи траектории на най-скритите и неразбираеми мерзости на Вселената.

С извънземен и чужд звук, напомнящ на групи като Blut Aus Nord, Spektr, Darkspace и Abigor, „Unitarity“ идва след необятния и високо оценен дебютен запис на Decoherence, „Ekpyrosis“ показвайки подчертана еволюция от своя предшественик във всеки възможен аспект: от забележимо повишена техничност и амбиция в състава / изпълнението и по-плътна и обгръщаща продукция, до по-високо майсторство при сглобяването на отличителната им дезориентираща и дисоциативна атмосфера.

Decoherence се сформира през 2018-та година от добре познатия великобритански мултиинструменталист Stroda , който пише, записва и смесва цялата музика на бандата и който в продължение на години преди това си изгражда име в музикалния ундърграунд чрез публиукуването на енигматични самостоятелно издадени инструментални демота под собствения си псевдоним, малко преди да обедини сили с американския вокалсит Tahazu и създавайки с него дебютния 7″ EP запис на Decoherence през 2019-та година. Малко по-късно към дуото се присъединява и Prior, който се заема с шума и електрониката. Допълнение, което определено тласка звученето на бандата в много по-непредсказуеми посоки. Резултатът от това сътрудничество е “Ekpyrosis”, дебютният дългосвирещ албум на триото, издаден същата година.

Линк за поръчка:

http://sentientruin.com/releases/decoherence-unitarity

 

Съдържание на албума:

1.Final Boundary State
2.Equilibrium Unreached
3.Metastable Phase Transition
4.Torsion Formed
5.Remnants
6.Unitarity Violation

 

Премиерният сингъл, „Remnants „:

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.