THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

ROTTING KINGDOM: A Deeper Shade of Sorrow (2020)

ROTTING KINGDOM: A Deeper Shade of Sorrow (2020)

ROTTING KINGDOM е американска дуум/дет метъл банда, създадена преди около три години.
Към момента в състава на групата са басистът Chuck McIntyre (Tombstalker), барабанистът Brandon Glancy (ex-Tombstalker), китаристите Kyle Keener (Nest, Sonic Altar, ex-Xelas) и Clay Rice (Arktos, Stampede) , и вокалистът Anton Escobar ( Pyromancer, Tombstalker, Guignol).

Дебютният дългосвирещ албум на групата, „A Deeper Shade of Sorrow“, излезе през март тази година чрез лейбъла Godz ov War Productions.

Още с първите акорди си проличава умелата композиция на албума, изпъкваща със своята атмосферичност и мелодичност.
Не усещам дори за момент, че това е дебютен запис, дори напротив – забелязвам как всичко е идеално съчетано и представлява симбиоза от звуци. От тежест и в същото време деликатност в поставянето на всички малки декоративни детайли.

„A Deeper Shade of Sorrow“ е албум, в който могат да бъдат чути дълбоки дет метъл вокали, красиви мелодични и  силно изразени китари, тежък бас и смели барабани и перкусии, композирани в пълен синхрон помежду си.
Шест парчета с обща продължителност от около 40 минути, ни разказват лична история и разкриват пред нас вътрешния свят на лирическия герой и неговите тъга, отчаяние и ярост.

На моменти силно напомнящ ми на част от творчеството на My Dying Bride и Novembers Doom, албумът представя изпипан като по учебник дуум/дет метъл, който за мен лично не представлява нещо изключително оригинално откъм музикална композиция, но както всяко друго творчество е лична експресия, която впечатлява по един собствен и особен начин.

Харесва ми традиционният подход в създаването на музиката в албума и това, че са използвани изцяло гроул вокали.
Когато добавим и емоционалният заряд, така важен за една добра музикална композиция, се получава действително слушаем албум със съвсем осезаемо високо качество.

ROTTING KINGDOM са група, която е добре да бъде прегледана, а „A Deeper Shade of Sorrow“ може да послужи като добър пример за добра продукция в дуум/дет метъл жанра.

Оценка: 7/10 ????????????????????????????

 

Цялото заглавие  можете да чуете тук:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.