THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Orplid : Deus Vult

Стрийм: Orplid : Deus Vult

Германското неофолк дуо Orplid  издаде  седмия си  дългосвирещ албум, носещ името „Deus Vult“.
Студийното заглавие се разпространява от днес  чрез лейбъла Prophecy Productions, като е предвидено да бъде наличен в дигитален формат и на физичекси носител – CD с книжка от 6О страници и под формата на 12″ винил, част от специалния лимитиран бокс сет „Legatum“.
След повече от 10 години, наследникът на „Greifenherz“ вече почучква на вратата.

Линк за поръчка : https://prophecy.lnk.to/Orplid-2020

Uwe Nolte (текстове, концепция и вокали) и Frank Machau (композиране, инструменти и вокали) давата началот на Orplid в Halle/Saale, Германия , през далечната 1996-та година и бързо се превръщат във въплъщение на германския неофолк.
Тематично, проектът осъава отворен и не се поддава на строго определена конкретика през годините. Според дуото неофолкът е синоним на иновативен начин на мислене , а не просто музикален жанр.

Да се бориш и да умреш за дадена кауза е водещ мотив в седмото дългосвирещо заглавие на дуото. Вдъхновен от трагичните съдби в историята, от всякакъв произход и идеология, Nolte пише моеми за чешкия студент Jan Palach, комунистическата революционерка Tamara Bunke, за протестанстския пастор и физик Kurt Reuber, още познаат като художника на картината „Сталинградската мадона“, популярна по време на Втората световна война.

Orplid взема и друго експериментално решение , като кани и Katrin Lindner, рок икона от вече бившата германска демократична република, да участва с вокали в песента ‘Dunkle Stunde’, като включи стилистични елементи от неокласическа помпозност през пулсираща електроника до почти готическа реинтерпретация на тяхната собствена класика ‘Das Abendland’ , докато техния кавър на шедьовъра на Neil Young от 1975-та година, ‘Cortez The Killer’ , капсулира намерението им.
Става въпрос за алчността и какво се случва, ако забравим това, което ни е присъщо.“, заключава Nolte.“Сегашното време страда много от отчуждението – и ние сме антидотът! “

 

Съдържание на албума:

1. Ouvertüre
2. Abend loht über dem Tale
3. …
4. Jan Palach
5. Madonna von Stalingrad
6. Dunkle Stunde
7. Ich sah dich Flöte spielen
8. …
9. Tamara Bunke
10. Ich bin!
11. Purpurne Stimmen
12. …
13. Bald kommt der Krieg in dein Haus
14. Sommer ging verirrt, geheim
15. …
16. Deutschland 2016
17. Das Abendland
18. Cortez

Стрийм на албума:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.