THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Funeral Harvest : S/T

Стрийм: Funeral Harvest : S/T

Интернационалната блек метъл банда Funeral Harvest пусна за свободно слушане дебютния си EP запис, едноименният „Funeral Harvest“.
Заглавието ще бъде официално издадено на 30-ти октомври тази година, като се разпространява чрез лейбъла SIGNAL REX в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack, 10″ винил и аудиокасета.
Обложката е творба на View From The Coffin.

Говорейки за заглавието, китаристът и вокалист Lord Nathas (Nathas, Northern Tod, Ritual Death) споделя:
Това EP започва с ‘Nihil Sub Sole Novum,’ ластинската фраза от Memento Mori – ‘Няма нищо ново под слънцето.’ Песента, на латински, почита смъртта като великата мистерия на човешкия живот – Алфа и Омега, Живот и Смърт, Смърт и Живот. Следвайки първата песен, нашата Mater Nigra, пристига ‘Sacred Dagger’, която се отнася предимно то сатанизма , жертвата, кръвта и отдадеността.
‘Sacred Dagger’ е чиста отдаденост към нашата вътрешна душа, тъй като огънят гори във всеки един от нас.
‘O.S.T.N.D.S.’ е последната песен, която пуснахме в BandCamp преди да издадем това EP. Наистина се гордея с тази песен, защото използвахме простички рифове в стила на блек метъла от 1995-та година и всичко е първично, чисто и истинско като огъня! В тази песен, освен това, представихме и новия си барабанист Ond и звуковия артист Northr, които придадоха на бандата правилен подход и повече професионализъм.
Накрая, след всичко живо на този свят, идва Omega. Песента ‘Omega’ се отнася до друга латинска фраза от Memento Mori / Danse Macabre, най-вече фокусирана върху черната чума.
„Камбаните вече не звъняха и никой не плачеше. Единственото нещо, което можеше да бъде сторено, беше да чакат смъртта. Някои от тях , вече полудяли, се взираха в пространството, други гризяха броеницата, трети се отдадоха на най-лошите пороци. Мнозина казаха , ‘Това е краят на света!’ Hail Death – Hail Vanitas.“

Линк за поръчка: https://signalrex.com/store

 

Съдържание :
1.Nihil Sub Sole Novum
2.Sacred Dagger
3.O.S.N.D.S.P.T.
4.Omega

Официален стрийм на албума в YouTube:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.