THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов видеоклип от Schammasch

Нов видеоклип от Schammasch

Швейцарската авангардна блек метъл група Schammasch разкри официален   видеоклип към сингъла „Ego Sum Omega“, част от последното дългосвирещо заглавие „Hearts of No Light“ , издадено през изминалата година.
Видеото е заснето от Guilherme Henriques, като концепцията,костюмите, заедно с черепите и костите, са изработени отново от SAROS Collective.
Клипът е заснет в местността Engadine /Sils-Maria , Швейцария.

C.S.R. споделя:
“Почти година измина от издаването на Hearts of No Light. Много от  нещата, които трябваше да последват издаването на албума за съжаление станаха жертва на пандемията и все пак, извадихме достатъчно късмет , за да успеем да осъществим едно от тях – визуалното продължение на ‘Ego Sum Omega’, филмирано в суровите, величествени и спиращи дъха планини в швейцарската местност Engadine, като част от снимките се случиха в горите на Sils-Maria, избрани съответно, във връзка с тематиката на песента. Думите никога не могат да  опишат  това място, но вижте сами. “

Schammasch (името идва от Шамаш – богът на Слънцето в акадийската/вавилонската митология) е изключително колоритна група, която се запечатва в съзнанието на слушателя още с първите акорди. Създадена е през 2009-та година от Christopher ‘C.S.R‘ Ruf  (Sulphura,  ex-Totenwinter, ex-Zatokrev /live/) , който е главното действащо лице в бандата до момента, като изпълнява вокалите и част от китарите в записите и изпълненията на живо.
Освен това, предимно той стои и зад зараждането на  самата идеология на Schammasch и посоката, в която се движи бандата.
Той е геният , благодарение на който успяваме да чуем и видим цялата магия при  всяка поява на  петимата мистериозни господа на сцената и в пространството като цяло.
Човекът, който през 2015-та година рискува абсолютно всичко, напускайки  сигурната си  работа  и трескаво започва да излива себе си в третия дългосвирещ албум на Schammasch , „Traingle“, влагайки в него всичките си останали средства – личен потенциал и финанси, изцеждайки се до последната капка.
И това дава резултат!
„Traingle“ се превърна в химн на трансформацията и извисяването на човешкия дух над обозримото, а неговият наследник, “Hearts Of No Light” , се оказа поредният интригуващ експеримент в изкуството на Schammasch…

Видеото към „Ego Sum Omega“  можете да погледнете тук:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.