THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Shattered Hope : Vespers

Стрийм: Shattered Hope : Vespers

Гръцките майстори на атмосферичния дуум дет метъл Shattered Hope се завръщат със своя нов, трети дългосвирещ албум, „Vespers“.
Заглавието се разпространява от днес чрез лейбъла Solitude Productions, като е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack.
Новата творба на Shattered Hope представлява философски диалог с вечността, изразен чрез дълбоки текстове, криещи в себе си много препратки към класиците.

Музиката на Shattered Hope може да бъде най-добре описана като атмосферичен дуум/дет метъл.
Бандата се заражда през 2002-ра година, като след многократни промени в състава си, най-накрая все пак е установен постоянен състав и в края на 2003-та година Shattered Hope вече е шестчленна група. Скоро след това бандата започва да свири и на първите си участия и фестивали, изпълнявайки собствени парчета, както и кавъри на My Dying Bride, Paradise Lost, Saturnus и други.

През юни 2005-та година е издадено първото демо, ‘A View of Grief’ , което включва в себе си 6 песни и бива много високо оценено от критиците и феновете.
Две години по-късно, Shattered Hope записват и издават второто си демо , ‘Promo 2007’, което включва само две парчета. След него следват много концертни участия в Гърция и чужбина, като на много от тях Shattered Hope си партнират на една сцена с банди като Saturnus, Mourning Beloveth, Ataraxie, Mar De Grises, Mourning Dawn, Ahab, Pagan Altar и много други.

През това време групата започва да композира и дебютния си дългосвирещ албум, който е записан през декември 2010-та година под името „Absence“ и бива издаден чрез Solitude Productions, ключов лейбъл що се отнася за дуум метъл музика. Shattered Hope промотират „Absence“, като започват с подкрепящо участие за едни от основоположниците на дуум метъл жанра My Dying Bride.
През следващите години групата участва в многобройни фестивали като Doom Shall Rise, Ghost Fest, Dublin Doom Day, Dutch Doom Days и други локални и европейски фестивали.

В този отрязък от време Shattered Hope започват работата по втория си дългосвирещ албум, който бива издаден през февруари 2014-та година, отново от Solitude Productions.
„Waters of Lethe“ показва една по-екстремна и фюнеръл форма на музиката им, като съдържа в себе си шест мрачни и тежки песни.
Точно по време на издаването на този албум, Shattered Hope се сбогува и с един от музикантите сред редиците си, превръщайки се в петчленна банда. Причината е, че музикантите решават да спрат използването на клавири в музиката си, тъй като те вече не могат да се впишат в музикалната им насоченост.

През юли 2019-та година, Shattered Hope започват записите на третия си дългосвирещ албум, „Vespers“, представяйки по-мрачна и по-студена музика отвсякога, като можем да го чуем днес, шест години след последното им дългосвирещо заглавие.

Линк за поръчка: https://bit.ly/solitudeprod

Съдържание:

1 In Cold Blood
2 Verge
3 Συριγμός
4 Towards The Land Of Deception
5 The Judas Tree

Официален  стрийм на албума  в YouTube:

 

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.