THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на Emptiness

Детайли около предстоящия албум на Emptiness

Белгийците  EMPTINESS разкриха  обложката, съдържанието и други детайли около предстоящия си шести дългосвирещ албум,‘Vide’! Албумът е продуциран от вокалиста и басист Jérémie Bézier, който както винаги се опитва да създаде нещо автентично, избягвайки всички външни влияния в творчеството си.
Тракингът се случва предимно по време на карантинния период в Белгия, в апартамента му и на покрива на седмия етаж в Брюксел.
Обложката е творба на Olivier Lomer.

EMPTINESS коментират албума:
„Беше предназначено Vide да бъде клаустрофобичен албум,приключение на безрайната мисъл в прекалено малкия свят. Поставяйки под съмнение същността на възприятията, този албум ви кани да премислите своята представа за реалността.“

„Vide“ ще бъде издаден на 12-ти февруари 2021-ва година чрез лейбъла Season of Mist, като предварителните поръчки ще бъдат стартирани скоро.

Екстремната музика почти винаги е била насочена към тъмната страна на артистичната експресия.Това често води до вечно ескалираща надпревара за надскачане на поставените граници и избутването им от пътя все по-силно и по-силно, по-бързо и по-бързо, някак все по-шумно. EMPTINESS винаги са искали да се различават и техният нов албум „Vide“ напълно ясно показва колко далеч са готови да стигнат белгийските изследователи на младостта.

Основана в центъра на тежестта на Европа, Брюксел, Белгия през 1998 г., EMPTINESS тръгват на своето музикално пътешествие с горяща визия, за да се потопят дълбоко в тъмнината и ужаса. Докато групата взима музикално вдъхновение от различни екстремни стилове като блек и дет метъл, белгийците се приближават към тях открито и под формата на непрекъснато експериментиране.

След създаването си , EMPTINESS първо пуснаха двете демонстрации „Eternal Rising“ (2000) и „Necrorgy“ (2002), които получиха забележително посрещане в ъндърграунда. И все пак с всеки нов албум „Guilty to Exist“ (2004), „Oblivion“ (2007), „Error“ (2012) и „Nothing but the Whole“ (2014), белгийците все по-често оставят следа в масовата музикална преса.

EMPTINESS буквално изваждат дяволски късмет  и печелят перфектната продуцентска настройка за създаване на нови зловещи звукови пейзажи по време на записите на „Not For Music“ през 2017 г.
След запис в собственото си Blackout Studio, белгийците получават покана за допълнително подобряване на продукцията на „Not For Music“ от Джеорди Уайт, известен още като Туиги Рамирес (MARILYN MANSON, A PERFECT CIRCLE, NINE INCH NAILS). Финалните смесване и мастериране са направени от Шон Биван (GUNS N ‘ROSES, NIN, SLAYER).

По време на създаването на ‘Vide’ много важно за музикантите e  да останат изолирани по време на експериментирането със звука и всичко да бъде проведено в изключително интимна обстановка.
Участието по работата върху албума e  строго ограничено до членовете на групата, които поемат грижата за цялата аудио продукция и визуалната работа.
Албумът , по стечение на обстоятелствата  или не, е в унисон с нашите дисонантни времена.

 

Съдържание на албума:
1. Un corps à l’abandon (4:16)
2. Vide, incomplet (4:12)
3. Le mal est chez lui (3:42)
4. Le sévère (0:30)
5. Ce beau visage qui brûle (3:39)
6. Détruis‐moi à l’amour (4:34)
7. Plus jamais (6:21)
8. L’erreur (4:31)
9. On n’en finit pas (4:14)
10. L’ailleurs (7:33)

 

Актуален състав на Emptiness:
Jérémie Bézier: бас, вокали
Olivier Lomer: китара, синтове
David Alexandre Parquier: синт
Jonas Sanders: барабани, перкусии

www.emptiness.be
www.facebook.com/Emptiness.be

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.