THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Völur : Death Cult

Стрийм: Völur : Death Cult

Канадските ембиънт фолк/дуум метъл експерименталисти Völur издадоха днес третия си дългосвирещ албум, „Death Cult“.
Студийното заглавие се разпространява с помощта на лейбъла Prophecy Productions, като е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и няколко разновидности 12″ плоча.

Линк за поръчка : https://prophecy.lnk.to/voelur-death-cult

За масовия слушател, VÖLUR може да се прояви като банда, която пише страхотни дуум метъл парчета с авангарден подход, използвайки елементи от фолклорната, класическата музика и свободния джаз. Тези, които задълбаят малко по-дълбоко в „Death Cult“ , обаче, биха могли да открият тъмен свят, където древният ритуал се превръща в съвременна тревога, цигулката е заменила всички китари и множество очарователни лирически и музикални открития излизат на преден план.

Третият дългосвирещ албум на канадското трио от Торонто е частично вдъхновен от внушението за човешка жертва, което Тацит разказва в книгата си „Германия“. Според римския историограф германските племена от Балтийско море са почитали земната богиня Нертус чрез мистериозен ритуал, завършил с удавяне на четирима роби. „Разбрах, че тази жертва на някое божество, което никога не отговаря, е повтарящ се цикъл на хора, които правят нещо, което не решава реални проблеми и оставя само мъртви хора след себе си“, обяснява вокалистът и басист на VÖLUR, Лукас Гадке. „Това прави „ Death Cult “ може би най-близкото нещо до политически албум, който някога ще измислим. По същество това е плач за цялата разруха , изгаряне и изгризване на естествената среда на тази планета, заседнал в напразен порочен кръг, докато не стане твърде късно.“

Темата за оплакването преминава през музикалната страна на „ Death Cult “, която се характеризира с изблици на гняв, моменти на меланхолия и звуково отчаяние. Въпреки че VÖLUR съвсем ясно се вписват в калъпа на дуум метъл музиката, те се свързват и с далеч по-широк звуков пейзаж. Фолклорната музика играе важна роля, като е илюстрирана от цигулката, заместваща китарите, но канадците са еднакво у дома си в съвременните жанрове.

Оставащи верни на фолк дуум стила, който триото въвежда с дебютния си албум „Disir“ (2014) и е разширен във втория си дългосвирещ „Предци“ (2017), третият албум става свидетел на VÖLUR, които са усъвършенствали занаята си. „ Death Cult “ се характеризира със затягане на композициите и пълно обединяване на отделните стилистични влияния в едно сплотено музикално изживяване, което все още предлага широк спектър и множество малки детайли, които чакат да бъдат открити.

С „ Death Cult “ VÖLUR разбиват празните идоли, на чиито олтари безмилостните свещеници на капитала и индустрията жертват нашата планета – зловещ плач, роден от фолклор, модерна класическа музика и тежка доза диум метъл.

 

Съдържание:
1.Inviolate Grove 07:57
2.Dead Moon 08:49
3.Freyjan Death Cult 11:20
4.Reverend Queen 09:47

 

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.