THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Bestialis : Ritus

Стрийм: Bestialis : Ritus

 

Германското блек метъл дуо Bestialis издаде дебютния си EP запис, „Ritus“, чрез лейбъла Vendetta Records.
Студийното заглавие се разпространява самостоятелно в дигитален формат и на физически носител – 12″ плоча, чрез Vendetta Records.
Линк за поръчка: https://bit.ly/2UxMJ4l

Bestialis е експресията на дългогодишната артистична и духовна конспирация между Lastaurus (вокали) и Absorber (китари). Двамата се занимават със създаването на музика вече повече от 20 години, като и двамата са част от северозападната германска общност Culthe Collectiv/Culthe Fest (Münster).
Музикално вкоренени в традиционния блек метъл, но и с афинитет към новото звучене, прогресивните и малко по-странни звуци, Bestialis разкриват отличаващ се и освежаващ подход към музиката. Необикновени аранжименти и мелодии, които са вдъхновени от богатото наследство на жанра, както и от различни култури
(традиционната музика на средния изток, например), пригодени към модерен блек метъл, са придружени от перкусии и акустични китари с широк диапазон вокали, писъци, гроул вокали, чисто и гърлено пеене.
Резултатът е многоизмерен блек метъл, богат на звуци, ритъм, детайли, пълен с обрати между тежки и по-атмосферични части. Всичко това, разбира се, е поднесено по модерен начин, продуцирано както трябва и въпреки това, запазило органичния си звук.

В лирическо отношение, Bestialis се придържат към специфична концепция, чиято главна цел е да представи хората – примитивно и в най-позитивния възможен начин- като животни, като по този начин, в същината им, да изследват и боготворят звяра в човека.
„Ritus“ предлага именно едно интро на тази концепция и представя култовете към бика в праисторически времена и персийската митология (епосът за Гилгамеш в преинтерпретация).
Дебютният дългосвирещ албум („WIP“) ще продължи темата, вдъхновен от темите за гръцката, египетската, римската и индийската митология, литературата (Dürrenmatt, например) и древната история. В анализата и преструктурирането на древната мъдрост, с цел да създадат силно индивидуален и някак анималистичен светоглед над жанровите клишета, бандата се концентрира върху стари текстове и вградени философски идеи.
Bestiae sumus.
Преследваните се превръщат в ловци.

Съдържание:
1.Incensio (Prelude) 01:35
2.Re-Incantation 04:38
3.Ur-Veneration 05:37
4.Non-Domestication: Fall of Gilgamesh 04:52

Пълен стрийм на албума в YouTube:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.