THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на GOD IS ASTRONAUT 

Премиерен сингъл от предстоящия албум на GOD IS ASTRONAUT 

Ирландската пост-рок група GOD IS ASTRONAUT  разкри премиерен сингъл от предстоящия си десети дългосвирещ албум,„GHOST TAPES #10“ .
Студийното заглавие ще бъде издадено на 12-ти февруари 2021-ва година чрез лейбъла Napalm Records, като се очаква да бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ плоча в няколко разновидности.

За поръчка : https://smarturl.it/GhostTapes10

 

Подвизавайки се от години като една от най-популярните експериментални инструментални групи с уважавано музикално наследство, обхващащо почти 20 години, ирландският квартет GOD IS ASTRONAUT ще достигне еталон в кариерата си след издаването на своя десети студиен албум, „Ghost Tapes # 10“ .
Основана от Niels и Torsten Kinsella през 2002 г., всяко музикално произведение, на което бандата вдъхва живот оттогава, предлага интензивен звук, водещ слушателя през ефирно и емоционално гмуркане сред безкрайни атмосфери.Техният стил използва елементи от електронна музика и космически рок, любим на последователите на жанра.

Ghost Tapes # 10 възстановява класическия състав на групата с Джейми Дийн за пореден път на пиано и китара и вместо да продължи там, където квартетът спря през 2018 г., сега изследва коренно различен подход, като фокусът е насочен към движението и интензивността. Докато албумът със сигурност е най-свирепият досега дългосвирещ на GOD IS ASTRONAUT, той все още запазва всички богати музикални и емоционални елементи, с които групата е известна, като маневрира около луминисценцията, като същевременно предлага сурови, дълбоки размишления. Произведения на изкуството като „Burial“, „In Flux“ или „Barren Trees“, с допълнителни китари, наред с други от Jimmy Scanlan, са доказателство за тези звукови илюстрации.
Затварящата песен, атмосферната “Luminous Waves”, пренася слушателя в транс-подобен начин на мислене – завладяваща го с медитативна, дълбока връзка с неговото вътрешно Аз , докато се отдалечава към разбъркваните мелодии на виртуоза на виолончелото, Jo Quail.
Обложката на албума е създадена от Дейвид Рууни, признат за работата му с групата в миналото, и възпроизвежда усещането за предчувствие и за несигурните времена, в които живеем.


Съдържание на албума:

1. Adrift
2. Burial
3. In Flux
4. Spectres
5. Fade
6. Barren Trees
7. Luminous Waves

 

Премиерният сингъл, „Burial“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.