THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на Heretical Sect

Нов сингъл от предстоящия албум на Heretical Sect

Американската блек метъл банда Heretical Sect разкри трети сингъл от предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, „Rapturous Flesh Consumed“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 11-ти декември тази година чрез лейбълите Gilead Media и Redefining Darkness Records, като е предвидено да бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ плоча.

Линкове за поръчка: https://bit.ly/2USbsk7 и https://bit.ly/2J4E5s7

Heretical Sect съществува като субект за комуникация на уникалната перспектива на американския югозапад. Но не просто като звучене или звуков стил, а като съсредоточаване върху историческите, личните и космологичните разкази на региона и да свърже тези перспективи с дет дуум и свиреп блек метъл.

Въпреки че американският югозапад обикновено е представен през носталгичната и романтична призма на каубойската култура, той е дом на множество зверства. Религиозните преследвания, болести, робство и други насилствени действия са изгорени в паметта на пейзажа. Обширните небеса, дълбоките каньони и боядисаните червени скали са свидетели на безкрайна касапница и скръб. Този проект е погребален монолит за безбройните неизвестни мъртви, които се съпротивляват и умират, смачкани под завоевателните копита, жертви на геноцид и кланета. Това служи като основа за звука на Heretical Sect, съпоставен с красотата на високата пустиня.

„Срещаме лудостта на колапса; украсена с мантията на хаоса, объркването и смъртта – мантията на нашето колективно минало. “
Конкретната концепция, която стои зад „Rapturous Flesh Consumed “, е съсредоточена около перспективата на Салвадор де Гера, религиозен фанатик и католически Падре, известен с осакатяването и изтезанията. Албумът изследва безумието на Гера и постулира някои измислени разсъждения зад действията му, виждайки го обсебен от връзките между християнството и местните традиционни вярвания.

Heretical Sect включва в себе си членове на добре познати групи от Санта Фе, но всички членове остават анонимни и с качулки по време на изпълненията си на живо и на снимки, така че фокусът на слушателя да може да бъде насочен към лиричните теми и самата музика.

 

Съдържание на албума:

1.Rising Light of Lunacy 04:45
2.Baptismal Rot and Ash 04:37
3.The Depths of Weeping Infinity 10:34
4.Degradation Temple 06:43
5.Resurrection Sky 02:28
6.Ritual Inversion 07:11

 

Премиерният сингъл, „Baptismal Rot and Ash“ :
„Baptismal Rot and Ash“ е химн на съкрушителната тежест на религиозния гнет и причинените от него страдания и болести. Тази песен е пътешествие през бездната на космологичния колапс, тъй като една система от вярвания се заменя с друга. Шеметното изместване на вътрешните и външни сили, борещи се за надмощие над ума. Никога не е имало нищо добронамерено в религиозната колонизация. Тя нанася садистични страдания и душевни болки, създавайки антагонизиращ психически затвор на съществуването. В този мрачен вътрешен пейзаж ние запалваме огъня на съпротивата и призоваваме за война срещу всички небеса и всички ада.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.