THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Mork : Pesta

Стрийм: Mork : Pesta

Норвежкият самостоятелен проект Mork издаде днес новия си EP запис, „Pesta“, чрез лейбъла Peaceville Records.
Следвайки дългосвирещия албум от 2019-та, ‘Det Svarte Juv’, точно по време на така наречения Черен Петък ще бъде издадено и новото специално издание на норвежкия култ Mork.
‘Pesta’ (чума) е новото EP на проекта, съдържащо 4 парчета, като заглавната песен е композирана като отражение на настроението на настоящите времена, черпейки вдъхновение от изкуството и музикалния свят, с желанието на музиканта да запише песента по време на посещенията си из локациите, обрисувани в  творбите  на норвежкия артист Теодор Северин Кителсен, чието изкуство ни е много добре познато и от някои от албумите на Burzum (Hvis Lyset Tar Oss, например).

“Норвежкият артист Теодор Северин Кителсен (1857-1914) е бил много важна част от норвежката блек метъл сцена през ранните години на 90-те. Творбите му имат зловещ, мистериозен и някак призрачен ефект. Най-забележителна е неговата работа в книгата “Svartedauden” (‘Черната чума’), която оригинално е публикувана през 1900-та година. По време на летния си трип преминах през долината, където си е почивал Кителсен и посетих фермата Lauvlia. Именно там открих, че част от рисунките в “Svartedauden” са базирани на истински места . Рисунките на Кителсен “Pesta i trappa” и “Musstad” са базирани на истинска къща в друга ферма, където артистът е живял  известно време. Мой добър приятел спомена, че трябва да създам песен, която да бъде визуализирана с изображения и която по някакъв начин да отразява случващото се в момента, затова и написах песен за черната чума, наречена ‘Pesta’.” – споделя Томас.

В албума песента ‘Pesta’ може да бъде открита в страна A , като там е и специален кавър на песента ‘Valen’, презентирана като призрачна акустична инерпретация, докато страна B съдържа две изпълнени на живо парчета по време на “Orgivm Satanicvm” в Осло в началото на тази година,с щурмуваща интерпретация на ‘En Sti Inn I Remmendalen’ от дебютния албум ‘Isebakke’ и ‘I Hornenes Bilde’ от ‘Eremittens Dal’ .

Mork е проект, създаден от Thomas Eriksen (The Deathtrip, Pale Kids) през 2004-та годиан и е предимно страничен проект до появата на дебютния албум , ‘Isebakke’, който се появява през 2013-та. Оттогава бандата се нарежда сред големите имена на норвежката блекметъл сцена през последните години, като в албумите си често Mork използва и помощта на своите приятели от Darkthrone, Dimmu Borgir и 1349.

Съдържание на „Pesta“:
1.Pesta
2.Valen
3.En sti inn i Remmendalen (Live)
4.I Hornenes Bilde (Live)

Линк за поръчка: https://bit.ly/32dA1wb 

 

Стрийм на албума в Spotify:


Полезни връзки:
https://www.facebook.com/MORKOFFICIAL

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.