THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Детайли около предстоящия албум на AUTARKH

Детайли около предстоящия албум на AUTARKH

Новосъздадената екстремна метъл формация AUTARKH, създадена от пепелта на авангардната блек метъл банда Dodecahedron, разкри детайли около предстоящия си дебютен дългосвирещ албум, ‘Form in Motion’.
Студийното заглавие съдържа десет парчета, като се очаква да бъде издадено на 12-ти март 2021-ва година чрез лейбъла Season of Mist, като предварителните поръчки ще бъдат стартирани съвсем скоро.
Смесването на песните „Turbulence“, „Cyclic Terror“, „Introspectrum“, „Lost To Sight“, „Clouded Aura“ и „Alignment“ е извършено от David Luiten. „Impasse“ е смесена от Tijnn Verbruggen, а върху „Primitive Constructs“, „Metacognition“ и „Zeit ist nur eine Illusion“ работи Michel Nienhuis.
Мастерирането е поверено на Joris Bonis.
Обложката е творба на Manuel Tinnemans.

Основателят на групата Michel Nienhuis коментира:
„Много сме горди да покажем на всички малко от това, върху което работихме толкова усилено тази година. ‘Form In Motion’ е истинско увеселително влакче, в което всички ние вложихме много време и усилия, за да създадем и сме доста развълнувани от крайния резултат. Удивителните произведения на изкуството на Manuel Tinnemans / Comaworx ни изненадаха и ужасиха, когато за първи път видяхме пълния обхват на тази изключително подробна рисунка – това е много подходяща визуална интерпретация на нашата музика и процеса на израстване, около който се върти албумът. Сътрудничеството с всички, участващи в създаването на този албум, беше чудесно и сме нетърпеливи да ви представим няколко от парчетата през следващите месеци.“

AUTARKH е новосъздадена група от музикални екстремисти, отдадени на това да разширяват границите на сетивата на аудиторията си. Групата е отроче на Michel Nienhuis, основател и китарист на DODECAHEDRON. Dodecahedron издаде два дългосвирещи албума с френския лейбъл Season Of Mist през 2012-та и 2017-та година и дори имаше участие на норвежкия фест Inferno , исландския Reykjavík Metalfest, Brutal Assault , Roadburn Festival и Eurosonic , както и много други.

Смърт и болестни състояния наложиха прекратяването на дейността на Dodecahedron, предизвиквайки концептуална трансформация, която в случая е необходима, за да активира артистичното развитие на Nienhuis по един различен начин. През есента на 2019-та година Nienhuis се събира с продуцента Joris Bonis (Dodecahedron, Ulsect), китаристът David Luiten и електронният композитор и продуцент Tijnn Verbruggen, цял отбор музиканти с музикален бекграунд, вариращ между метъл и техно .

AUTARKH заема уникална позиция в света на екстремния метъл. Синтетичните ритми в IDM стил и glitch ефекти – напомнящи на тези, продуцирани от изпълнители като Aphex Twin и Autechre – са идеално балансирани с поразителни рифове и вокали, които варират от мрачни гроул вокали я и писъци до получисти хармонии. Заедно с развяващите се взривове, плътни басови линии и зловещи звукови пейзажи, тези елементи създават интензивен и кристално чист звуков тунел, където енергията на контрастиращите емоции постоянно се усеща.

‘Form In Motion’ е еволюция както на звуково, така и на лирично съдържание, имайки предвид вече издадените от два албума, издадени с Dodecahedron. В музикално отношение, поради радикалния подход, който групата използва с ритъм секцията си; лирично, защото албумът е по-скоро за лично преживяване и за човешката природа, природата на Вселената. Албумът ни води от разкриващи се бури и разрушителен хаос до трансформация, освобождение и фундаментални промени в разбирането, за да се приведем в съответствие с божественото. Тази прогресия присъства и в линеен смисъл – натрапчивото безпокойство, с което албумът започва, отстъпва на усещането за епична победа към края.

Съдържание:
1. Primitive Constructs 1:23
2. Turbulence 6:43
3. Cyclic Terror 5:17
4. Impasse 1:50
5. Introspectrum 5:20
6. Lost To Sight 7:39
7. Metacognition 2:47
8. Clouded Aura 7:25
9. Alignment 6:39
10. Zeit ist nur eine Illusion 2:27

Официален кратък  трейлър към албума:

 

Полезни връзки:
http://www.autarkh.com
http://www.facebook.com/autarkh
http://www.instagram.com/autarkhband
http://www.season-of-mist.com

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.