THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Empyrium

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Empyrium

Германското неофолк дуо Empyrium разкри премиерен сингъл от предстоящия си шести дългосвирещ албум, „Über Den Sternen“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 26-ти февруари 2021-ва година чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – няколко вида CD и двоен 12″ винил.
Обложката е творба на Fursy Teyssier (Les Discrets).

Линк за поръчка: https://bit.ly/2JBJE1e

От Prophecy Productions споделят за предстоящото заглавие:

Със своя шести дългосвирещ запис, „Über den Sternen“,алегоричен немски превод на името на бандата им, означаващ „над звездите“, Empyrium все още черпят от магията и духа на дивите места, красотата на природата и човешките реликви от отдавна отминали времена. „Über Den Sternen“  представлява сливането на старото  и новото  и на  музикално ниво. Франконското дуо отново набляга на електрическите китари и тежките вокали, които бележат първите им два албума и стоят категорично върху блек метъл основите на групата. При все това, Empyrium продължават да се придържат към дарк фолк влиянията, към които германците прогресивно се стремяха в последните си албуми.

Това, което преди изглеждаше като кръстопът в тяхното музикално развитие, сега се разгръща в един спиращ дъха звук. Обединените сили на мултиинструменталистът , вокалист (чисти и екстремни вокали) и продуцент Markus „Schwadorf“ Stock и класическият певец Thomas Helm, чийто глас може да бъде чут и в Bayerische Staatsoper в Мюнхен, обрисуват искряща звукова картина. Тя се гради върху меланхоличната основа на „Where at Night the Wood Grouse Plays“ (1999) и използва нюанси от палитрата, която Dead Can Dance преливат в световната музика и с която Empyrium си служат много умело в „The Turn Of The Tides“ (2014). Финалните щрихи са старателно оформени от по-суровите елементи, които достигат чак до легендарния дебют на групата „A Wintersunset…“ (1996).

“Открихме нов баланс“, споделя Markus Stock . „Най-накрая успяхме да съчетаем винтидж звученето си от ранните дни на Empyrium с акустичната експресия на по-късните си творби.“

Запазвайки своята романтична традиция, Empyrium продължават да черпят вдъхновение от фантазията на местните митове, древни руини и природни  чудеса на планината Rhön и родината им Долна Франкония в Западна Германия.

Един цял кръг се затваря и о с  лейбъла на EMPYRIUM, Prophecy Productions, който е основан преди години с мисията да издаде дебютния албум на групата, празнуват заедно  своята 25-та годишнина през 2021-ва година.

Съдържание на албума:

1. The Three Flames Sapphire
2. A Lucid Tower Beckons On The Hills Afar
3. The Oaken Throne
4. Moonrise
5. The Archer
6. The Wild Swans
7. In The Morning Mist
8. Über Den Sternen
*9. The Crimson Heath (Bonus Track)

Премиерният сингъл, „Über Den Sternen“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.