THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на The Besnard Lakes

Премиерен сингъл от предстоящия албум на The Besnard Lakes

Канадската сайкъделик рок банда The Besnard Lakes разкри премиререн сингъл от предстоящия си дългосвирещ албум, „The Besnard Lakes Are The Last of the Great Thunderstorm Warnings“.
Студийното заглавие ще бъде издадено на 21-ви януари 2021-ва година.
Музиката в албума е написана, продуцирана и композирана от Jace Lasek and Olga Goreas.
Записът е осъществен от The Rigaud Ranch и Breakglass Studios.
Смесването е дело на Jace Lasek в Breakglass Studios.
Мастерирането е осъществено от Philip Gosselin.
По художественото оформление работят артистите Corri-Lynn Tetz (предна и задна обложка), Todd Stewart (вложката), Dave Thomas (шаблонът), Olga Goreas (ръчният шрифт).

Линк за поръчка : https://bit.ly/3lBFzHG

The Besnard Lakes преминаха през смъртта и са тук, за да разкажат. Почти пет години след последния си материал, монреалците премахват от себе си всеки компромис, прекратявайки отношенията с дългогодишния си лейбъл и завършват своя покоряващ 72-минутен епос за мрака на смъртта и светлината от другата страна.

Разпалени от любовта един към друг, от създаването на музика заедно, секстетът създава най-безкомпромисния запис в кариерата си.
Въпреки цялото си величие, …The Last of the Great Thunderstorm Warnings показва ясно почитта си към зародиша на пънк рока: идеята, че групата се нуждае от значение, което да е релевантно само за нея самата. The Besnard Lakes създават девет парчета, които могат да бъдат изслушани като едно цяло, преливащ от мелодии, хармонии и дронове, пресъздавайки уникалната атмосфера на групата.

The Besnard Lakes Are The Last of the Great Thunderstorm Warnings е двойна плоча. „Near Death“ е заглавието на първата страна. „Death,“ „After Death,“ и „Life“ я следват. Това е буквално пътешествие към (и обратно от ) ръба: историята на личната травма на The Besnard Lakes, но и също почитане на паметта на другите, по-специално, на смъртта на бащата на Lasek през 2019-та година. Да бъдеш на прага на своята смърт е може би най-психеделичното преживяване, на което можеш да присъстваш. В случая на бащата на Lasek, той се завръща за момент в съзнание от напоен с морфин сън, започвайки да говори за „прозорец“ върху одеялото си, с
„дърводелец вътре, правещ сложни предмети“. Това преживяване ръководи албума, най-вече в песента „Christmas Can Wait“; в част от другите песни групата отдава почит на Mark Hollis , а в „The Father of Time Wakes Up,“ става дума за смъртта на Prince.

 

Съдържание на албума:

1.Blackstrap
2.Raindrops
3.Christmas Can Wait
4.Our Heads, Our Hearts on Fire Again
5.Feuds With Guns
6.The Dark Side of Paradise
7.New Revolution
8.The Father of Time Wakes Up
9.Last of the Great Thunderstorms Warnings

 

Премиерният сингъл, „Raindrops“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.