THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Horna : Kuoleman Kirjo

Стрийм: Horna : Kuoleman Kirjo

Финландската блек метъл банда Horna издаде днес десетия си  дългосвирещ албум, „Kuoleman Kirjo“ (The Spectrum of Death).
Студийното заглавие се разпространява  чрез лейбъла World Terror Committee, като е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack.
Творбата е композирана от Shatraug и Infection, като текстовете са написани от  Shatraug.
Записът и смесването на албума са осъществени в Demonspeed Music, а мастерирането му – в Trollhouse Audio.
Снимката, която виждаме на обложката  е направена от HZ, а самият дизайн и допълнителни илюстрациии са дело на Spellgoth.

Линк за поръчка: http://bit.ly/1CCPNOF

Horna не се нуждаят от представяне. За повече от 25 години финландската блек метъл институция, основана от многопрофилния китарист и композитор Shatraug (Sargeist, Behexen) изградиха огромна, вирулентна репутация без сравнение. Всъщност, когато в днешно време се спомене „финландски блек метъл“, името Horna веднага бива призовано в ума на феновете… и то с основателна причина. Казано по-просто, тяхната визия за непримирим блек метъл е горда и чиста и изсвирена с интензивност и финес, които са познати, но уникални.

В петте години промеждутък между дългосвирещите албуми, Horna поддържаше активност с концерттни участия и разбира се, от време на време се провикваше от древните тъмници чрез сплит участия, EP записи и дори лайв албум и ексклузивна за Япония творба. Съставът на бандата също не остана незасегнат през тези години. В редиците на бандата останаха Shatraug , вокалистът Spellgoth и китаристът Infection , като не след дълго към тях се присъединиха барабанистът LRH и басистът VnoM , проявявайки таланта си за първи път в Kuoleman Kirjo, новият албум на Horna. Както може да се очаква, тази смяна на състава съживи групата, но също така подчерта и колко траен и единствен е звукът на Horna. „Kuoleman Kirjo“ придобива общо взето един доста по-мрачен аспект, като темповете остават почти толкова бързи, но рифовете на Shatraug и Infection показват една по-съзерцателна страна на Horna – мрачна на моменти, фолк на други, но праведно класическа по начинa, по който се свиреше в блек метъла от 90-те. Всъщност, човек може да сравни Kuoleman Kirjo с ранните албуми на Horna като Kohti yhdeksän nousua и особено Haudankylmyyden mailla, но в по-рационализирана форма – още една атака, съответстваща на тираничния ръст на формацията.

Миналото е живо, защото настоящето е мъртво; няма бъдеще. По този начин Horna продължава да се извисява като безсмъртен титан , а Kuoleman Kirjo е единствената небесна твърд в обозримия хоризонт.

 

Съдържание на албума:

1.Saatanan Viha 04:20
2.Elegia 05:37
3.Uneton 05:46
4.Sydänkuoro 06:47
5.Elävänä, Kuolleena 04:31
6.Kärsimysten Katedraali 06:31
7.Haudattujen Tähtien Yönä 05:23
8.Rakas Kuu 06:07
9.Unohtumaton 03:57
10.Mustat Vuodet 04:33
11.Pyhä Kuolema 03:39
12.Veriuhri 06:08
13.Ota Minut Vastaan 04:17

Стрийм на албума в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.