THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия EP запис на CULT OF LUNA

Премиерен сингъл от предстоящия EP запис на CULT OF LUNA

Season of Mist съобщиха преди няколко седмици своята колаборация с Red Creek, новосъздаденият лейбъл на CULT OF LUNA, във връзка с предстоящия EP запис на групата, ‘The Raging River’. Записът, включващ участие на сиатълския музикант Mark Lanegan (Isobel Campbell & Mark Lanegan, The Gutter Twins, еx-Queens of the Stone Age, ex- Screaming Trees) ще бъде издаден на физически носител чрез Season of Mist (за Европа) на 5-ти февруари 2021-ва година.

Предварителните поръчки на ‘The Raging River’ са налични ТУК чрез Red Creek.

CULT OF LUNA коментират новото си EP:
“ ‘The Raging River’ напомня за мост. Точка по средата, която трябва да бъде пресечена, за да можем да завършим започнатото с „A dawn to fear“. Това е очаквано продължение на процеса на писане и творческия начин на мислене, който ни ръководи през последните няколко години. Получи се интересен, както и интроспективен начин на работа, в който инстинктът ни водеше и след това трябваше да разберем къде ни води. Но това не беше само линейно пътуване, някои аспекти от него са очевидно кръгови. От много години сме фенове на Марк Ланеган. Така че през 2005 г., когато написахме песента „And with her came the birds“ , си мислехме за гласа му и работното заглавие, което се въртеше в ума ни беше „The Lanegan song“.
Но тогава не бяхме повече от 20-годишни и липсата на самочувствие ни попречи дори да посмеем да попитаме. Отне ни петнадесет години, за да се осмелим да го попитаме. Чуването на гласа му в „Inside of a dream“ не е нищо повече от усещане, че се намираме в някакъв сън. “

За Red Creek групата споделя:

„След повече от 20 турнета, издаване на албуми и различни видове сделки и аспекти от музикалната индустрия, осъзнахме, че сега е правилното време за нас да потърсим повече свобода и да скъсим разстоянието между нас и публиката. Затова, през 2020-та година се зароди Red Creek. Лейбълът бе създаден като сигурен дом за нашето изкуство, като в същото време искахме да направим нещо повече и да предложим собствения си опит , експертно отношение и връзки на артисти , които много обичаме и в които вярваме.
Събрахме таланти и партньори около себе си с цел да създадем изкусно решение за нуждите си , което е също и лесно приложимо към нуждите на другите артисти.
Red Creek ще бъде нашият дом; ако сте били с нас прес всички 20 години или дори за 2 дни, това ще бъде и вашият дом. Също така сме ужасно благодарни за партньорството ни с велики компании като MetalBlade за дистрибуция в Северна Америка и Season of Mist за дистрибуция в Европа. Ексклузивни издания на ‘The Raging River’ от Red Creek вече могат да бъдат открити ТУК.“

 

Съдържание на ‘The Raging River’ :

1.Three Bridges (8:45)
2.What I leave Behind (5:58)
3.Inside of A Dream (3:20) – feat.Mark Lanegan
4.I Remember (8:09)
5.Wave After Wave (12:22)

 

Премиерният сингъл, „Three Bridges“:

 

Полезни връзки:
www.cultofluna.com
www.instagram.com/cultofluna
www.facebook.com/cultoflunamusic
www.twitter.com/cultofluna_off

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.