THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Imha Tarikat : Sternenberster

Стрийм: Imha Tarikat : Sternenberster

Германският блек метъл проект Imha Tarikat издаде днес втория си дългосвирещ албум, „Sternenberster“.
Студийното заглавие се разпространява чрез лейбъла Prophecy Productions , като е налично в дигитален формат и на физически носител – няколко вида 12″ винил, CD Digipack и аудиокасета.
Обложката е творба на Arturo от Cold Poison. .

Линк за поръчка: https://prophecy.lnk.to/imha-tarikat-2020

Заглавието на албума буквално се превежда като “избухване на звезди” и по думите на създателя на проекта, самият албум трябва да е монумент на идеалистична отдаденост, изкоренявайки признаците на несигурност, лицемерие, безчестие, коварство.

В “Sternenberster”, IMHA TARIKAT изтласкват острия звук на дебютния си албум “Kara Ihlas” (2019) няколко стъпки по-напред, като в същото време остават отдадени на курса си. Германската блек метъл формация комбинира подход от старата школа, основан на втората норвежка вълна с тъмни мелодични шведски влияния, порочни изблици на скорост, пънк и дори щипка окултен рок. Техните плътно изтъкани струни позволяват далечни сравнения с редица сънародници на групата, но IMHA TARIKAT избират много директна, сурова и ожесточена форма на изразяване, която се задвижва от чист инстинкт и изгаряща емоция.

Лирически, IMHA TARIKAT са силно вдъхновени от психоанализата и особено тълкуването на сънища. „Подтискането на чувствата и отхвърлянето на спомена могат да причинят сериозни смущения в подсъзнанието“, обяснява Рухсуз. “Разкъсването на такива изместени спомени лесно води до силна болка и емоционални сътресения – като тези на една избухваща звезда.”

Звукът, създаден от основателя на проекта, Ruhsuz Cellât, се влива с висока интензивност на напрежението и постоянни изблици , които също се проявяват в неговия безмилостен вокален стил. Екстровертният фронтмен отприщва цялата си страст в IMHA TARIKAT. Неговата безгранична амбиция и пълна отдаденост се чуват в бързата и стабилна прогресия в написването на песните от първото EP „Kenoboros“ (2017) и следващото демо „Son Mistisizm“ (2018) до дебютния дългосвирещ „Kara Ihlas“ , издаден през 2019-та г. и сега, в „Sternenberster“ .

Kerem, главното действащо лице зад проекта, коментира: „Изморително да се вслушваш в думите на логиката вътре в себе си, правейки отдадеността към изкуството (създаващо и движещо сърцата) инструмент за ефективност и печалба. Това, че трябва да пазя зад завесите всичко, от което имам нужда и искам да споделя, ме кара да побеснявам. Затова няма да следвам нищо друго освен моето желание и интуиция, защото не е в мой интерес да не действам в духа на страстта.

Съдържание на албума:

1. Ekstase Ohne Ende (Ecstasy With No End)
2. Sturm Der Erlösung (Storm Of Salvation)
3. Kreuzpunkt Der Schicksale (Crossing Path Of Destinies)
4. Brand Am Firmament (Fire Across The Firmament)
5. Klimax Downpour
6. Aufstieg (Ascension)
7. Sternenberster (Starburster)
8. Cosmos Dissolving (Outro)

 

Стрийм на заглавието  в Spotify:

 

Полезни връзки:
www.facebook.com/imhatarikat
www.instagram.com/imhatarikat
www.prophecy.de/artists/imha-tarikat

 

Моето виждане за албума можете да си припомните ТУК.

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.