THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Grabak 

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Grabak 

Германската блек метъл банда Grabak  разкри премиерен сингъл от предстоящия си седми дългосвирещ албум, „Scion“.
Студийното заглавие ще бъде издадено чрез лейбъла Talheim Records в началото на 2021-ва, като предварителните поръчки ще бъдат стартирани скоро на следния адрес: https://tal.hm/store-at-grabak .
Освен , че е донякъде очаквано продължение на „Agash Daeva“ , албумът ще отбележи и  25-тата годишнина от създаването на групата.
Допълнителни детайли ще бъдат съобщени на по-късен етап.

 

Grabak е блек метъл банда от Лайпциг. Корените на групата са дълбоко издълбани в германската блек метъл сцена още от далечната 1995-та година. В допълнение на очевидните влияния от скандинавската 90-тарска сцена, в творчеството им винаги присъстват елементи от по-стари траш и хеви метъл банди, които по някакъв начин са формирали тежката и по-екстремна метъл сцена.
Името на бандата идва от името Edda и оригиналната му форма Grabakr , което означава „сивочерен“ и още , символизира името на змията в корените на Игдрасил (нордическото дърво на живота).

Grabak прави първите си музикални стъпки през 1997-ма година, издавайки демо CD, което веднага заема определено място в музикалния ъндърграунд почти веднага след излизането си. През април 1999-та година банадата подписва с австрийския лейбъл CCP Records, който издава първите ѝ три албума „The Prophet of Chaos“ (1999), „Encyclopaedia Infernalis“ (2001) и „The Serpent within Paradise“ (2003).

Следващите години са доста динамични по отношение на състава на групата.
Честите промени сред членовете на групата по някаква причина заставят групата да издаде следващия си албум „Agash Daeva“ чрез Black Blood Records през 2007-ма година. По отношение на стила си, Grabak развиват звученето си към по-далечни хоризонти, които се вписват чудесно в блек метъл от ранга на Belphegor, Setherial и Marduk.

През март 2011-та година Grabak подписват договор за следващите си два албума с Twilight Vertrieb.
Петият студиен албум на групата , „SIN“, е издаден през 2011-та година.

След фалирането на Twilight Records и почти заличаването на албума от страна на медиите, нещата около групата затихват значително.
Grabak продължават да изнасят концерти, но като цяло следват години на затишие и нови промени в състава.
Erebor ( Thulcandra , Secrets of the Moon) и Arnaud Vansteenkiste (ex-Enthroned) са двама от добре познатите барабанисти в групата, но така и не се сформира напълно стабилна формация.

Едва през 2016-та година Grabak се представят в пълен постоянен състав с B.S. на барабани и C.L. на китари , в допълнение с останалите трима членове на бандата – J.K. (вокали) , S.E. (бас) и C.B.(китари).
С вече обновения постоянен състав, групата влиза в студио през май 2017-та и записва материала си за „Bloodline Divine“ в Leipzig Echolux Studios. Албумът бива издаден същата година чрез Massacre Records.

 

Премиерният сингъл,“Furia II – Weltenbrand“:

Полезни връзки :
Website: https://www.grabak.com
Facebook: https://www.facebook.com/Grabak/
Instagram: https://www.instagram.com/grabak_official/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC665MLwn5veHuPuNPe8YVNw
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5ZxolYWdGFoTY26mKLxHbP

 

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.