THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

HELL-BORN : Natas Liah (2021)

HELL-BORN : Natas Liah (2021)

HELL-BORN  се заражда  през 1996-та година от двама от съоснователите на Behemoth – мултиинструменталистът и вокалист Baal Ravenlock (Nekkrofukk (live), ex-Damnation,ex-Behemoth) и китаристът и вокалист Les (ex-Damnation, ex-Behemoth, ex-Evil Death).
През 2019-та година към тях се присъединява друг култов музикант – барабанистът Diabolizer (Deathvasstator, Distres, Goathrone, Moloch Letalis, Morbid Winds, Mordhell, Necrosadist, Throneum, Urwerk, Zmora, ex-Cuntfuck, ex-Moloch, ex-Martwa Aura, ex-Freezing Blood).
До момента групата има издадени вече шест дългосвирещи албума, като последният албум преди дългата пауза , „Darkness“,бе издаден през 2008-ма година чрез лейбъла Witching Hour Productions.

За новия албум на Hell-Born, „Natas Liah“ ( ‘hail satan’ , прочетено наобратно) каквото и да кажа, ще е малко. Записите  на албума са осъществени в студио Creme de la Creme, а Haldor Grunberg от Satanic Audio, познат от колаборациите си с Behemoth, извършва смесването и мастерирането на албума, гарантирайки качеството на звука по време нацялата му продължителност.
Като добавка към вече доста апетитните предпоставки за добро качество, към постоянните членове на групата по приятелски се присъединява и Adam ‘Nergal’ Darski, който изпълнява вокалите в една от песните в албума, „Blakk Metal“.

Тринадесет години от последния дългосвирещ албум на поляците са изминали сякаш неусетно, защото по нищо не личи, че е имало такава огромна пауза между заглавията- професионализмът дори сякаш е на десетократно по-високо ниво отпреди.
Шестото дългосвирещо отроче на бандата „Natas Liah“   е един водовъртеж от емоции, изтъкнати композиции и е от албумите, които си пускаш от самото начало до края без да се замисляш.
Комбинация от траш, дет и блек метъл от висок ранг, която гали ухото и кара кожата да настръхне. В съчетание с майсторски изтъканите текстове, засягащи сатанизма и човешкото его, атмосферата на албума просто те вкарва в 45- минутен поход по пътя на разрухата на всички догми.
Хипнотични вокали присъстват и в деветте парчета, а нечовешки бързите барабани и дроун атмосферични китари побъркват със своята техничност и красота. Тримата музиканти просто излизат извън себе си и заявяват завръщането си с пълна сила, подарявайки ни истински еъргазъм.
Звученето е олдскуул, сурово и злобно, точно каквото го помня от изминалите творби на групата и надминава онова, което очаквах да чуя от записа.
“I am the devil, and I am here to do the devil’s work” – цитатът от филма „Отхвърлени от Дявола“, отварящ песента “When You Are God” и целия албум, е повече от показателен и още в първите секунди си погълнат от една покъртителна атмосфера на предстоящо рухване на стени, изгаряне в пламъци и всеобщо поглъщане в хаотичната черна дупка на Hell-Born, готова да те обсеби и абсорбира от самото начало до края, без да те остави да се измъкнеш от натежалия ѝ мрак.

Тежък, на моменти брутален откъм мелодии и текстове, „Natas Liah“ е истинско удоволствие за онези смелчаги, които не се боят от това да вилнеят в мрака и да се потопят в неговите тъмни кътчета, макар и само за няколко минути.
Мрак, ярост и красота в чиста форма. Манифест на адския огън и изгарящата оковите мисъл.

Оценка : 10/10 ????????????????????????????????????????

За поръчка на албума: www.odiumrex.com/webshop

Съдържание:
1.When You Are A God
2.Axis Of Decay
3.Ye Olde Woods Devil
4.Uroboros
5.The Butcher
6.Son Of Earth
7.In God’s Death
8.Soulrape
9.Blakk Metal


Официален стрийм на албума :

Полезни връзки:
www.facebook.com/officialHellborn
www.facebook.com/odiumrex
www.odiumrex.com

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.