crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

Kriegsgott : H8 4All (2021)

Kriegsgott : H8 4All (2021)

Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.
Точно в това вярва и Shadow от Black Altar, когато създава Kriegsgott през 1999-та година.
Самият той описва музиката на проекта като “пълен с омраза блек метъл” в опозиция на модерната блек метъл сцена.
За обложката на миниалбума “H8 4All”, Shadow споделя:  “Живеем в много шантави времена и доста хора си мислят, че  Kriegsgott  е NSBM банда или нещо от сорта само, защото името е германско и на корицата има мъртви тела, може би на евреи от концентрационните лагери или нещо такова? Информирам, че Kriegsgott няма нищо общо с това. Свиря “hateful” блек метъл, като основните теми в текстовете ми са омразата,войната и други подобни. Взех въпросната снимка, която виждате на обложката, от музея в Осло и на нея са изобразени мъртви норвежки момченца, които умират вследствие на великия глад след Втората световна война.”

EP записът “H8 4All” е записан още през 2013-та година, като освен осезаемата мизантропия, носи именно едно олдскуул репетиционно усещане, което лично мен ме връща във времето, в което прекарвах почти 90% от времето си в репетиционната – над 15 човека, натъпкани в една що годе малка стая с окачени, вече малко разпокъсани плакати, пластмасови чашки с бира, китарни дисторшъни, подмятания “да го е*а в педала” (китарния, де) , спорове за Burzum ,  Darkthrone , смях и сълзи. Хубаво време.

“H8 4All”  е точно това – блек метъл протест  срещу модерната, всекидневно избълвана помия в музиката и в живота. Малка машина на времето, която може да ни върне малко назад, когато не беше толкова важно да си супер вървежен и актуален, а да правиш нещо стойностно за самия себе си и да му се радваш от сърце.
И когато обичаш, да обичаш. Когато мразиш, да мразиш. Без лицемерия и без толератност към такива.
Запис от три парчета и общо десет минути чиста ненавист към всички модерни течения, показващ среден пръст към статуквото и всичките му фалшиви усмивки и “загриженост”.

 

Съдържание на записа:
1.Intro 2:40
2.H8 4All 3:46
3.Victory through Intolerance 4:22

 

“H8 4All”  се разпространява в музикалните платформи от днес, като може да бъде поръчан в дигитален формат и на физически носител от следния линк: https://bit.ly/2VtVJYM 

Сподели статията :
  • 53
  •  
  • 1
  •  
  •  
  •