THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Shaidar Logoth : Chapter III: The Void God (2020)

Shaidar Logoth : Chapter III: The Void God (2020)

Случвало ли ви се е да попаднете на истинско съкровище съвсем случайно?
На мен ми се случва доста често в последните години, особено в музикално отношение.

Американското блек метъл дуо Shaidar Logoth и тяхната трета част от перфектно замислената им трилогия докосват всяка струна в душата на слушателя.
Тук не говорим просто за добре изсвирена музика, а за музика, която влиза в теб и сякаш сърцето ти започва да тупти с нейния ритъм.

„Chapter III: The Void God“ е продължението на „Chapter II – The Ritualist“ и по-ранния демо запис „Chapter I – The Peddler“. Тематично, миниалбумът представя финалната метаморфоза от материалното и лишеното от смисъл, към Божественото.
В четиридесет и седем минути и четири майсторски композирани и изсвирени парчета, дуото ни представя дълбини, които са познати на малцина.

В монументалната 19-минутна песен „Nest of Pigs“ можем да чуем както атмосферични и изтъкани от емоция рифове и инструментал, така и зверски тежки вокали и шепоти, чрез които достигаме до една окултна и загадъчна атмосфера, неспособна да ни остави да си поемем дъх до последната секунда. Същински ритуал, отдалечаващ ни от земните недра и възнасящ ни в космическата красота на Бездната.
Песента е написана с такова умение и майсторство, че наистина ти бяга от ума, че става дума за проект, зад който стоят само двама човека. Поредното доказателство, че за качеството не е важно количеството, а умението и вложената страст.
Следващите две по-кратки песни в заглавието „Anguish Cradle“ и „Consume Pieces of God“ , представляващи неговата сърцевина, продължават с дарк ембиънт вълненията, като отново ставаме свидетели на отнасящ инструментал и перфектни блек метъл вокали, които всеки фен на Leviathan, Funeral Mist, Misþyrming и Sargeist би оценил подобаващо.
Блек метъл от подобен висок ранг се среща изключително рядко и слушайки за пореден път албума, съм очарована отново и отново.
„Withered on the Vine“, затварящото парче в заглавието, започва като мотив от саундтрак на филм на ужасите със своето ембиънт изящество, преминавайки впоследствие в яростен и изпълнен с енергия блек метъл, разкъсващ със своята интензивност до самия финал.

Взели името си от древния въображаем град от поредицата WHEEL OF TIME, написана от Robert Jordan и Brandon Sanderson, Shaidar Logoth имат сякаш само едно желание за музиката си – да ни пренесат в свят, далечен от нашия и да докоснат колкото се може по-дълбоко собствените ни емоции и същност.
Чувствен, изпипан до съвършенство блек метъл запис, чиято атмосфера те грабва от началото до края и действа като портал към самия себе си.

Оценка: 10/10 ????????????????????????????????????????
Любима песен: „Nest of pigs“

 

Албумът е наличен за поръчка чрез лейбъла Sentient Ruin Laboratories и може да бъде закупен оттук: https://bit.ly/2YhuRwH.

Стрийм на „Chapter III: The Void God“ в BandCamp:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.