crypt@thevoidjournal.com 

BulgarianCroatianEnglishFrenchGermanGreekIcelandicItalianNorwegianPolishRomanianRussianSwedishUkrainian

Shaidar Logoth : Chapter III: The Void God (2020)

Shaidar Logoth : Chapter III: The Void God (2020)

Случвало ли ви се е да попаднете на истинско съкровище съвсем случайно?
На мен ми се случва доста често в последните години, особено в музикално отношение.

Американското блек метъл дуо Shaidar Logoth и тяхната трета част от перфектно замислената им трилогия докосват всяка струна в душата на слушателя.
Тук не говорим просто за добре изсвирена музика, а за музика, която влиза в теб и сякаш сърцето ти започва да тупти с нейния ритъм.

“Chapter III: The Void God” е продължението на “Chapter II – The Ritualist” и по-ранния демо запис “Chapter I – The Peddler”. Тематично, миниалбумът представя финалната метаморфоза от материалното и лишеното от смисъл, към Божественото.
В четиридесет и седем минути и четири майсторски композирани и изсвирени парчета, дуото ни представя дълбини, които са познати на малцина.

В монументалната 19-минутна песен “Nest of Pigs” можем да чуем както атмосферични и изтъкани от емоция рифове и инструментал, така и зверски тежки вокали и шепоти, чрез които достигаме до една окултна и загадъчна атмосфера, неспособна да ни остави да си поемем дъх до последната секунда. Същински ритуал, отдалечаващ ни от земните недра и възнасящ ни в космическата красота на Бездната.
Песента е написана с такова умение и майсторство, че наистина ти бяга от ума, че става дума за проект, зад който стоят само двама човека. Поредното доказателство, че за качеството не е важно количеството, а умението и вложената страст.
Следващите две по-кратки песни в заглавието “Anguish Cradle” и “Consume Pieces of God” , представляващи неговата сърцевина, продължават с дарк ембиънт вълненията, като отново ставаме свидетели на отнасящ инструментал и перфектни блек метъл вокали, които всеки фен на Leviathan, Funeral Mist, Misþyrming и Sargeist би оценил подобаващо.
Блек метъл от подобен висок ранг се среща изключително рядко и слушайки за пореден път албума, съм очарована отново и отново.
“Withered on the Vine”, затварящото парче в заглавието, започва като мотив от саундтрак на филм на ужасите със своето ембиънт изящество, преминавайки впоследствие в яростен и изпълнен с енергия блек метъл, разкъсващ със своята интензивност до самия финал.

Взели името си от древния въображаем град от поредицата WHEEL OF TIME, написана от Robert Jordan и Brandon Sanderson, Shaidar Logoth имат сякаш само едно желание за музиката си – да ни пренесат в свят, далечен от нашия и да докоснат колкото се може по-дълбоко собствените ни емоции и същност.
Чувствен, изпипан до съвършенство блек метъл запис, чиято атмосфера те грабва от началото до края и действа като портал към самия себе си.

Оценка: 10/10 🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Любима песен: “Nest of pigs”

 

Албумът е наличен за поръчка чрез лейбъла Sentient Ruin Laboratories и може да бъде закупен оттук: https://bit.ly/2YhuRwH.

Стрийм на “Chapter III: The Void God” в BandCamp:

Сподели статията :
  • 61
  •  
  • 19
  •  
  •  
  •