THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на BEANSIDHE

Премиерен сингъл от предстоящия албум на BEANSIDHE

Швейцарската дет/траш метъл банда BEANSIDHE се завръща с премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Processionaria“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 2-ри март чрез полския лейбъл Via Nocturna, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD и аудиокасета (чрез Oss Da Mord Records).
Продуцент на албума и главен виновник за записа и смесването на албума е Ste Scenini.
Мастерирането на музикта е поверено на George Nerantzis в Stairway Studio.

Създадена през 1999 г., швейцарската банда Beansidhe представя четвъртото си издание „Processionaria“ през 2021-ва година. Албумът с шест песни е естествена по-нататъшна стъпка по пътя, по който групата тръгва с „Mónt“ през 2015 г. Песните, изпълнени на типичния диалект за региона, разказват интроспективни приказки за преплетената природа на човека и земята. Внимателният наблюдател и близък познавач на езика ще може да идентифицира повтаряща се тема за обекти, които изчезват, повече или по-малко с желание, само за да оставят място за нови, които да стъпят на сцената на живота.
„Processionaria“ несъмнено е най-откровената и последователна композиция до момента, макар и вероятно най-ясна и опростена от гледна точка на ритмични и хармонични структури и модели: не остава нищо друго освен същественото, за да се роди богато разнообразие от динамика и по различен начин -моменти, които в продължение на цели тридесет и пет минути продължителност водят слушателя до много лично пътуване, при на което групата, както обикновено, предлага да се поглезим в тиха обстановка и в дълбоко мечтание.

Линк: https://vianocturna.com

 

Съдържание:

1.Processionaria 06:40
2.Föi 05:45
3.Viandant 06:36
4.Castegn 06:22
5.Nocc 05:39
6.Fin 04:26

 

 

Премиерният сингъл, „Processionaria“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.