THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Dordeduh

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Dordeduh

Румънската атмосферична фолк/блек метъл банда Dordeduh разкри премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Har“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 14-ти май тази година чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12″ винил.
Смесването и мастерирането на албума са поверени на Jens Bogren, който познаваме от гост-изпълненията му за албуми на групи като Katatonia, Sepultura, Kreator и Amorphis, в неговото Fascination Street Studios.

Със своя втори дългосвирещ албум, „Har“, румънците DORDEDUH успяха да създадат много рядък и уникален метъл запис, който се противопоставя на лесната категоризация, разширява границите и предлага нещо ново и нечувано досега. Китаристите и основателите Edmond „Hupogrammos“ Karban и Sol Faur, известен още като Cristian Popescu, се очаква да представят албум, който се лута в музикалното пространство между дарк фолк и блек метъл. И макар че наистина черпят от тези източници, те без страх също включват електронни, готически, рок, психоделични, прог и дори поп елементи, без каквито и да е предразсъдъци. Не за първи път Hupogrammos и Sol Faur участват в създаването на емблематичен албум. И двамата имаха водещи роли в композирането на шедьовъра на NEGURĂ BUNGET „Om“, който по същество постави Румъния на картата на тежката музика. След разделянето си дуото от Тимишоара основа DORDEDUH и зарадва критиците и феновете с дебютното си ЕР „Valea omului“ (2010) и дългосвирещия дебют „Dar de duh“ (2012). Отвъд очевидната отправна точка на текстовете на мелодичния румънски език, родният елемент се крие и в мелодиите и ритмите на DORDEDUH, както и във фините щрихи на традиционните инструментариуми. DORDEDUH поверява миксирането и мастеринга на известния продуцент Йенс Богрен, известен със своя уникален подход и въздействие върху работата на големи изпълнители, включително OPETH, DIMMU BORGIR, KATATONIA, MOONSPELL, DEVIN TOWNSEND и IHSAHN.
“Har” е крайъгълен камък – и не само за румънския метъл.

Линк за поръчка: http://lnk.spkr.media/dordeduh-har​

 

 

Съдържание:
1.Timpul întâilor
2.În vieliștea uitării
3.Descânt
4.alea magilor
5.Vraci de nord
6.Desferecat
7.De neam vergur
8.Văznesit

 

Премиерният сингъл, „Descânt“.
За сингъла Edmond ‘Hupogrammos’ Karban споделя:
„Прекият превод на „ desferecat “би бил„ развързан “. Цялата идея зад песента е свързана с най-дълбокия процес на трансформация, който докосва и променя човешкото ядро. Процесът започва с рефлектиране върху себе си и самопризнание, с най-чистото смирение, което човек може да постигне. Продължава с скок в собствената ни бездна, разкриване и откриване на всички травми и страхове, докосване до най-дълбоката тъмнина, скрита в нашата същност, само за да се издигне отново над всичко това, прегръщайки и интегрирайки го в по-нова и извисена версия на нас самите. Това, което хората могат да видят в това видео, е нашето лично отношение към това пътешествие на трансформацията. “

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.