THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: FORHIST : FORHIST

Стрийм: FORHIST : FORHIST

FORHIST – проектът, представляващ най-скорошната метаморфоза на Vindsval, анонимният лидер на легендарните BLUT AUS NORD, пусна премиерно за свободно слушане своя дебютен дългосвирещ албум.
Вдъхновен от 90-те години на норвежката блек метъл сцена, FORHIST е самотна разходка в дълбоките гори, ехо от миналото, завръщане към духовната утроба, от която се заражда първоначално самата тъмнина.

Интересен факт е , че „Forhist“ е името на една от песните в албума „Memoria Vetusta III: Saturnian Poetry“, последната част от поредицата Memoria Vetusta на Blut Aus Nord, издадена през 2014-та година, като думата  е чисто и просто превод за „гора“.

Избягвайки експериментите, „авангардизма“, прогресивния и дисонантен звук, FORHIST е с чист и суров, интимен и поетичен блек метъл звук: обитаван от духове свят на хармонични, но диви рифове, умели мелодии, вокална злонамереност, мистични хорове, атмосферична акустика, перфектно преценени барабани и неоготик  синтезатор, всички издигнати от неподражаемия белег на този композитор-автор, доказал се многократно през годините.

Със завладяваща сплотеност, FORHIST празнува прекрасната носталгия по посвещението в Тъмните изкуства, разкривайки корените на един от най-нетипичните герои в историята на блек метъла, вкоренени в далечната 1993-та година, когато Vindsval решава да се отдаде на блек метъл музиката изцяло под формата на самостоятелния си блек метъл проект Vlad – мястото, откъдето се заражда и идеята за Blut Aus Nord.

Дебютният едноименен дългосвирещ албум „Forhist“ ще бъде  официално издаден на 26-ти февруари  тази година чрез лейбъла Debemur Morti Productions, като предварителните поръчки вече са активни ТУК.

 

Съдържание :
1.I
2.II
3.III
4.IV
5.V
6.VI
7.VII
8.VIII

 

Официалната премиера на албума :

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.