THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на NOÊTA

Премиерен сингъл от предстоящия албум на NOÊTA

Шведският блек ембиънт фолк проект NOÊTA разкри премиерен сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Elm“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 23-ти април чрез лейбъла Prophecy Productions, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и няколко разновидности 12″ винил.
Записите, продуцкяита и смесването на албума отново са контролирани от NOÊTA, като за първи път за мастерирането на музиката музикантите се доверяват на Tore Stjerna от Necromorbus Studio (MAYHEM, WATAIN).
В някои от песните в албума можем да чуем изпълнения на гост-музикантите KNOKKELKLANG и P.Stille от STILLA и BERGRAVEN , които акцентират върху блек метъл корените на Êlea, които остават налице, макар и мракът ѝ да поема по малко по-различен стилистичен път в последните години.
Обложката е творба на Aron Mattsson.

Нещо мрачно, меланхолично и на моменти дори зловещо преследва всяко едно от осемте парчета, събрани във втория дългосвирещ албум на NOÊTA, „Elm“, който лирически е вдъхновен и базиран на емоциите, свързани с поемата на известната и обичана от мнозина амерриканска писателка Силвия Плат.
Музиката на шведското дуо пристига отново с много извънмерна красота, подчертана от ясния и приковаващ глас на Êlea. Фокусът върху омагьосващите вокали е подчертан от лек и почти минималистичен инструментал, изсвирен от нейния дългогодишен музикален партньор Andris, който майсторски улавя и подчертава всички музикални настроения.

Линк : https://en.prophecy.de/artists/noeta/

 

Съдържание:

1.Dawn Falls
2.As I Fall Silent
3.Disillusion
4.Above And Below
5.Fade
6.As We Are Gone
7.Elm
8.Elm (II)

 

 

Премиерният сингъл, „Dawn Falls“.
Êlea споделя за песента :

“ ‘Dawn Falls’ се върти около вътрешната борба, която се опитва да балансира между това да дадеш доверието си на някого и въздържанието от това с цел самозащита. Можем да бъдем толкова обнадеждени в отношенията си с други хора и да им дадем власт над нас с нашето доверие, нашите желания, нашата честност. И все пак в човешките взаимоотношения големите надежди могат да бъдат предадени, което води до вътрешната бездна на самотата и оттам до изолация и примирение. Когато самотата се превърне в по-лесен избор, тогава болката може да предложи и възможност за получаване на нова сила , а с това и зараждане  на нова надежда. „

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.