THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Odal

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Odal

Германското блек метъл дуо Odal разкри премиерен сингъл от предстоящия си дългосвирещ албум, „Welten Mutter“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено чрез лейбъла Eisenwald, като е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack, 12″ винил и аудиокасета.
Албумът е записан в Black Wave Studios, като е продуциран, смесен и редактиран от Taaken.
Мастерирането на албума е дело на Greg Chandler в Priory Recording Studios.
Обложката на корицата е творба на DDD, като графичният дизайн е допълнен от Taaken/Valkenstijn.

Линк за поръчка: https://ffm.to/weltenmutter

Сформиран през 1999 г. и активен вече повече от 20 години, проектът ODAL е стълб на разнообразната и богата блек метъл сцена в Германия. От самото начало следващи традициите, но никога неподдаващи се на самоналожени граници, ODAL дишат в ритъм със същността на древните, като същевременно проявяват жизненост, която е освежаващо младежка. Тяхната дискография е дълбока и пълна със скъпоценни камъни, започвайки от самите ъндърграунд дни, когато блек метълът започна да се изравнява полека с мейнстрийма, особено с идването на 90-те години , когато новата вълна започна сериозно да отстоява основните ценности на жанра. Там стоеше и ODAL – с езическо сърце и сила, издавайки ранните творби чрез такива супер-култови лейбъли като Sombre.
В крайна сметка, през 2016 г. групата успява да открие подходящ дом в лицето на EISENWALD за издаването на четвъртия си дългосвирещ албум, „Geistes Unruh“. Дори и след толкова много изминали години, творчеството на ODAL е все така трескаво и в очакване да залее света със своята мощ.

И този импулс продължава по-силен от всякога с „Welten Mutter“, петият дългосвирещ албум на ODAL и втори под шапката на EISENWALD. Поравно триумфален и трагичен , „Welten Mutter“ гордо представя „чист блек метъл“ в най-трогателния му вид, разкъсвайки с мелодичност, която е грациозна и привлича сърцето, но никога не идва в повече.
Тук изглежда изгаря вечен пламък, тъй като енергията не е в недостиг, но динамиката никога не се жертва в процеса; взаимодействието между дългогодишния дует Taaken и A.D.D. е плавен и безупречен и предава много осезаемо усещане, която прави всеки от тези седем вълнуващи химна още по-спиращ дъха. Разбира се, докато мелодичността на ODAL тук е много по-меланхолична, има уникален приповдигнат аспект.
Може би това се дължи на лиричните теми, които са в основата на „Welten Mutter“ („Майката на света“) – те се занимават дълбоко с природата, посветени са на скандинавската митология, по-специално със създаването на света (световете) на земята и за боговете.
„Welten Mutter“ е може би най-езически ориентираният албум на ODAL, но за щастие тяхната версия на езически блек метъл безопасно избягва всички клишета, обикновено свързани с подобно наименование.

 

Съдържание на албума:
1….um Ewiges zu schaffen
2.Hellwach schwelgend
3.Schattental
4.Der kalte Nächte Atem
5.Welten Mutter
6.Welten Geflecht
7.Erden Zeit

 

Премиерният сингъл,“….um Ewiges zu schaffen“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.