THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Withered

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Withered

Американската блек/дет метъл банда Withered разкри премиерен сингъл от предстоящия си пети дългосвирещ албум, „Verloren“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 25-ти юни чрез лейбъла Season of Mist Underground Activists, като е налично в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 12 винил в няколко различни цвята.
Записите на албума са осъществени в Orange Peel Recordings, с помощта на продуцента Mike Thompson и звуковия инженер Raheem Amlani.
Смесването на албума е поверено на Greg Wilkinson от Earhammer Studios.
Мастерирането на записа е дело на Jarett Pritchard.
Обложката е творба на Paul Romano.

Линк за поръчка на албума: https://bit.ly/3mtCD1G 

 

Съдържание :

1. By Tooth In Tongue (8:22)
2. The Predation (6:55)
3. Dissolve (4:33)
4. Casting In Wait (5:29)
5. Passing Through… (2:37)
6. …The Long Hurt (3:55)
7. Verloren (4:29)
8. From Ashen Shores (8:21)

„Искаме да допълваме нови елементи към всеки албум,“ споделя вокалистът и китарист Mike Thompson, “ и може да се каже, че определено сме банда за музикални нърдове. Публиката ни предимно се състои от хора от старата школа.“

Създадена още през 2003-та година, групата има богата творческа и концертна история .
Макар и самият Томпсън да е доста скромен що се отнася до творческите му постижения , то това е неизменна част от джентълменското му смирение или грубо реалистично възприемане на култовия статус на WITHERED, или някъде между тях, но с впечатляваща работа в продължение на 18 години и пет излезли албума , квартетът от Атланта продължава да забърква нови вдъхновения и отказва да направи компромис със себе си.
Новият албум, Verloren, е най-дръзката и иконоборческа творба на групата досега, която плюе в очите на самодоволството и съществува като контрастиращ майсторски удар.

Оригинално сформирана от Thompson и вече бившият китарист и вокалистна групата Chris Freeman, главната цел на WITHERED е да пренапише правилата за блек, дет и дуум метъл композирането.До момента може да се каже, че тази цел се изпълнява безотказно, тъй като нито един албум на групата не може да влезе стриктно в някакви рамки или да бъде етикиран с определен стил. По време на цялата си музикална история, WITHERED като цяло генерират повече въпроси, отколкото отговори, относно това кои са и с какво точно се занимават, което от една страна може да е леко дразнещо за феновете, но от друга приклажда интерес, който не стихва години наред.
Бандата свири през годините на общи турнета с Mastodon, High on Fire, Dismember, Grave, Vital Remains, Possessed, Watain, Mayhem, 1349, Krallice, Skeletonwitch и Danzig. Всичките им изпълнения на живо носят от онова усещане тип „идея-си-нямаш-какво-ще-преживееш“. Непредсказуеми абсолютно винаги – няма две изпълнения на бандата, които да се повтарят, Withered представят на публиката методична лудост, която малцина биха могли да пресъздадат по подобен начин.
С Verloren, предстоящия пети албум на групата, Thompson и неговите партньори – барабанистът Beau Brandon, басистът Rafay Nabeel и китаристът и вокалист Dan Caycedo –продължават да изваждат на показ както тематични, така и звукови монолити, осигуряващи храна за размисъл, като същевременно запазват съперническия огън, който задвижва двигателя от самото начало.

„Има философски интроспективен подход към темата, който е ключов за стила ни на писане.
„Verloren“ се превежда като „липсващ“ от немски и се отнася не само до липсата на приятели, семейство , парчета от живота ни и сърцата ни, но и също така представя усещането за липса от това да си на сцената, да бъдеш част от банда, да свириш на живо пред своята публика и да я усещащ с цялото си тяло и ум, като послание най-вече към всички, които някога са смятали цикъла композиране/писане/турнета за някаква даденост. „

Томпсън споделя още:

„Непрекъснато търсим нещо ново, което да направим. Обичаме жанровото огъване и поставянето на D-ритъм до фюнеръл рифове до блек метъл взривове и тежки дуум рифове и измисляме как да направим всичко да работи и да има смисъл в каквото и настроение да се опитваме да заковем. За този албум исках да се наклоня отново към света на фюнеръл дуум звученето. Исках да се върна към това, затова се върнахме към по-големи неща като My Dying Bride за двата си осем минутни епоса в албума [отварящата „By Tooth in Tongue“ и „From Ashen Shores“]. Също така за първи път в живота си, благодарение на малко по-добрата си преценка, реших да напиша чисти вокали и така се случи, че пея в цели две от песните. Те са малко на заден план в микса, но може да се каже , че бяха единствените неща, които имаха смисъл за частите, които написахме. Опитах се да се преборя, но нищо по-екстремно не постигна целта, затова останаха по този начин. На всичкото отгоре вървим и по другия път, където три от песните имат някои супер краст и грайнд елементи. Част от причините, поради които помолих Дан да се присъедини към групата, беше, защото знаех, че той ще разбере мръсната, груба страна на нещата и ще ми помогне да го обработя по-добре за WITHERED. В албума песните „The Predation“, „Dissolve“ и „Casting in Wait“ са негова заслуга . „

 

Премиерният сингъл, “By Tooth In Tongue”:


Полезни връзки:
https://withered.bandcamp.com/merch
https://www.facebook.com/witheredmetal
https://twitter.com/WITHEREDMETAL
https://www.instagram.com/witheredmetal/

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.