THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Xasthur

Премиерен сингъл от предстоящия албум на Xasthur

Легендарният  самостоятелен депресив блек метъл проект Xasthur , зад който стои мултиинстурменталистът Malefic (ex-Mord, ex-Sunn O))) (live), ex-Sick, ex-Twilight, ex-Nocturnal Poisoning), разкри премиерен сингъл от предстоящия си десети   дългосвирещ албум.
През 2010-та година Malefic обяви официалното прекратяване на проекта, концентрирайки се единствено върху  творчеството си за Nocturnal Poisoning.
През  2015-та година музикантът отново се завърна към името  Xasthur, затвърждавайки факта, че  вдъхновението не може да стои дълго скътано и подтискано в ъгъла, независимо под каква форма.
В новия албум   няма да чуем  от суровото блек метъл звучене и вокали на   Xasthur , като ще преобладават  по-акустичните и дарк фолк мелодии, вече познати ни от проекта Nocturnal Poisoning .
Заглавието носи името „Victims of the times“ и ще бъде издадено на 9-ти юли тази година  година чрез лейбъла Prophecy Productions , като ще бъде налично под формата на двойно CD с книжка и троен  винил.

С „Victims of the Times“ XASTHUR представя фолклорно пътешествие през тъмния подбел на американската мечта. Сякаш канализирайки интензивната атмосфера на романа на Нийл Гейман „Американски богове“ и по-късно филмите на Дейвид Линч, обезпокоителните визии на ръководителя на проекта Скот Конър включват такава модерна Американа; свободните погледи на зависимите от опиати, гладните очи на бездомните и обезвладените, безкрайните хоризонти на Средния Запад, подгизналите планински гори, както и градските кошмари и много други. С острото наблюдателно око на страстен хроникьор като гиганта на американския фолк BOB DYLAN, историите, които Скот се чувства принуден да разказва като музикант, са задвижени и от личен опит.

„Изгубих дома си по средата на процеса на създаване на този последен запис“, Скот започва да разказва грубата истина зад „Victims of the Times“. „Бях свикнал да пиша музика и текстове във всякаква обстановка. Много се движех, премествах се от място на място, много от които бяха временни. Приказките от тип „ Трябва да съм в къща в гората с изолация и светлина на свещи, за да пиша музика “ не отговаряха на моята ситуация. Трябваше да се науча как да правя музиката си навсякъде без такъв лукс. Тъй като никога не знам колко дълго ще се задържа някъде и тъй като винаги съм на стотици мили от всички, нещата се промениха с хората, мотивите, целите и очакванията на всички участници.
Основата на този албум трябва да се счита за „лайв“, тъй като всяка песен бе записана поотделно на живо без никаква студийна магия или технология. Записах сам без ритъм или метроном, каето доведе до сурова продукция, но така е било винаги в традицията XASTHUR. „

Днес , XASTHUR  продължава напред с обновен състав и амбициозен албум, който осветлява мрачните кътчета на реалността ни.

Линк за поръчка: http://lnk.spkr.media/xasthur-victims-of-the-times

 

Съдържание:

1.Same Old Suspects
2.Dust Of What Was
3.Mirror in the Face
4.Unsolvable Puzzles
5.Fairy Tale Ideologies
6.Medieval Acid Folk
7.Stars Amongst Failures
8.Reality is the Unknown
9.Estranged
10.Postponing My Funeral
11.Static of Uncreativity
12.A Future to Fear
13.Ghost of an Excuse
14.Mirrormindfuck
15.Benefits of Dying
16.Victims of the Times
17.Digital Beast
18.Home is Nowhere
19.Allegiance to the Meaningless
20.Justify Your End
21.In Search of Sanity
22.Voluntary Prisoners

 

Премиерният сингъл, „Victims of the Times“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.