THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Премиерен сингъл от новото издание на WHITE WARD 

Премиерен сингъл от новото издание на WHITE WARD 

Украинската блек метъл банда WHITE WARD  разкри сингъл от специалното си издание , което предстои да бъде издадено  на 25-ти юни тази година.
Подходящо озаглавено „Debemur Morti“, това ново произведение на изкуството се върти около димната атмосфера на нео-джаз саксофон, през хипнотичната съвременна агресия на блек метъла и върху отварящата песен„Debemur Morti“, навлизаща към по- емоционално , водено от пиано пеене, представящо безупречно вокално гост-изпълнение от легендарния Ларс Недланд (BORKNAGAR, SOLEFALD).
Новото EP е достъпно на 10 „винил, компактдиск и в дигитален формат.
Предварителните поръчки стартираха на 7 май.
Записът на музиката в заглавието е осъществен от Jenny Records и  Lipky Recording Studio. Valentyn Zhulenko (NUG) се занимава с допълнителните записи и помага с продуцирането, докато  Alex Sedin (CYADO) от  Ghostalgy Prods смесва песните и се заема с тяхното мастериране.
Фотографията от обложката на албума е заснета от  Lucas DeShazer.

 

Съдържание:

1. Debemur Morti 09:07
2. Embers 08:02

 

Фил, собственикът на лейбъла, коментира:

“ Тази година отбелязваме 18 години усилена работа, страст и отдаденост към мрачните изкуства – възнаграждаващо постижение, което ще отпразнуваме с издание #200 , творба на единствените и неповторими украински блек метъл експерименталисти WHITE WARD.
Тази дръзка, мрачна и взискателна група олицетворява всичко, което обичаме в изкуството. За мен, като собственик на лейбъл и човек, отдаден на изкуството, това е дълбок подарък от група, която расте заедно с лейбъла. За вас, нашите лоялни поддръжници, представяме нещо ново, съчетаващо традиционализма и иновациите, капсулиращо всичко, което този лейбъл представя сега и занапред.“

Украинците WHITE WARD изпълняват силно отклоняваща се от обичайното музика с ноар нюанс. Създадена през 2012-ра година и пуснала корени в суровия депресивен блек метъл, групата бързо прехвърли всички граници, вдъхновявайки се от множество мрачни атмосфери, включително творбите на Х. Ф. Лъвкравт и И. М. Банки. Отличните ранни записи на групата са събрани в компилацията „Origins“, издадена през 2016 г.

Изследвайки теми за граничните състояния на смъртта, задгробните светове и странни психични разстройства, звукът WHITE WARD адаптира експанзивността на инструменталния джаз и дълбините на екзистенциалното отчаяние.
След като записват първия си дългосвирещ албум „Futility Report“ и подписаха с Debemur Morti Productions, WHITE WARD вече са готови да отидат много по-далеч в дивергентното си звуково пътешествие.
Групата продължава да се развива и да сменя посоките с второто си издание „Love Exchange Failure“.
Естетиката на дарк джаза изглежда по-жизнена и по-дълбока от всякога, докато елементи от дет метъла с блек влияния , прог и блек метъла крещят в силна ярост от злобни взривове, благодарение на новия барабанист Noctum!
Записан в студията Checkpoint и Lipkyzvukozapys, „Love Exchange Failure“ може да се похвали с най-буйния и професионален звук на групите до момента.

Лиричните теми изследват нови измерения, потапяйки се в бездната на човешката психика, вместо да създават светове, вдъхновени от Лъвкрафт. Атмосферата все още е мрачна и страшна, но вече не е нещо абстрактно и нереално, като проблемите, обсъдени в „Love Exchange Failure“, засягат донякъде всички.

С най-новия си запис WHITE WARD потъват още по-дълбоко в абаносовите басейни на мрачно , слухово опустошение.

 

Премиерният сингъл, „Debemur Morti“:

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.