THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: Lycia : Casa Luna

Стрийм: Lycia : Casa Luna

Легендарната американска даркуейв банда Lycia издаде днес новия си EP запис ,  „Casa Luna“.
Записът представлява стилистично и тематично продължение на последния им  албум, „In Flickers“, с малко по-разнообразен подход.
„Casa Luna“ се разпространява от днес чрез лейбъла Avantgarde Music, в дигитален формат и на физически носител – CD Digipack и 10″ винил.

Линк за поръчка:
https://www.sound-cave.com/it/band/lycia/casa-luna-2

Всеки, който има и най-малък интерес към даркуейв музиката и готическата контракултура, е запознат с Lycia. Основана в Темпе, Аризона, през 1988 г. от творческия ум на Mike VanPortfleet, Lycia е толкова важна и влиятелна в музикално отношение, колкото една банда би могла да бъде. Отдадени на студените, мрачни и синтетични звуци, тези пионери на ефирността са отговорни за някои от най-аплодираните ъндърграунд албуми от 90-те.

Настоящият състав на групата е John Fair, David Galas, Tara Vanflower и Mike VanPortfleet, който е единственият постоянен член от създаването на групата. Въпреки че постига само незначителен култов успех, групата се отличава с това, че е една от новаторските групи в даркуейв средите. Техният албум от 1995 г. The Burning Circle And Then Dust „остава най-високата точка на американския дарк рок “ според AllMusic, а 1996’s Cold е цитиран като един от най-добрите в жанра от Post-Punk.com и Alternative Press.

Звукът на Lycia се характеризира с богати звукови картини и слоеве от силно въздействащи китари, мрачни атмосферни клавири, барабани с тежки реверберации, мрачен хрипъл вокал на VanPortfleet и жив мелодичен глас на Vanflower.

От лейбъла споделят:

„Avantgarde Music имаше удоволствието да представи дебютния дългосвирещ албум „Ionia“ през 1991 г. на винилово издание за първи път в началото на 2021 г. и това донесе шанса да си сътрудничим и за нова музика. Това се оказа богатото студийно EP, „Casa Luna“. Свързахме се с Майк ВанПортфлит, който описва „Casa Luna“ като продължение на In Flickers от 2018 г., с по-разнообразен подход, стилистично и тематично. „In Flickers и „Casa Luna“ са най-чистите издания на Lycia. Първоначално планирано като 7 ” сплит с песента“ A Quiet Way to Go ”, постепенно записът придоби вид на EP, тъй като бяха написани още песни.“

 

 

Съдържание:
1 . A Quiet Way To Go
2 . Do You Bleed?
3 . Except
4 . On The Mezzanine
5 . Galatea
6 . Salt & Blood

 

 

Стрийм на албума в Spotify (албумът е наличен във всички стрийминг платформи):

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.