THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Нов сингъл от предстоящия албум на Lykhaeon

Нов сингъл от предстоящия албум на Lykhaeon

Швейцарското блек метъл дуо Lykhaeon, с членове Kerberos (Arkhaaik, Dakhma, Solitudo Solemnis) и Meister T. (Arkhaaik, Ateiggär, Kvelgeyst, Ungfell, Wyrgher, Dakhma), разкри втори сингъл от предстоящия си втори дългосвирещ албум, „Opprobrium“.
Очаква се студийното заглавие да бъде издадено на 21-ви юли чрез лейбъла Repose Records, като ще бъде налично в дигитален формат и на физически носител – CD и 12″ винил в няколко разновидности.
Мастерирането на музиката в албума е дело на VK, а по смесването ѝ работят двамата членове на проекта.
Обложката е творба на Elijah Tamu.

От лейбъла споделят:
„В “Opprobrium”, Lykhaeon представят разтърсваща интерпретация на класическата история от гръцката митология, предоставяйки музикална и лирична основа, която позволява на тази завладяваща история за желанието, измамата и арогантността на безсмъртните да премине през слушателите и да ги хване със завладяващото си напрежение , рядко срещано при задълбаване в избрания материал. Музикалният обхват на „Opprobrium“ надхвърля обичайно упражняваното в съвременната екстремна музика, за да включи в себе си неортодоксални акустични инструменти и хорови вокализации, които, макар и грандиозни в представянето, са изцяло необходими, за да предадат по подходящ начин разгръщащия се разказ.

Когато похотта на безсмъртните стане ненаситна, често царството на смъртните служи като извор, от който всяко желание може да се утоли и всяка жажда да се насити. Такава е съдбата на Персефона, която – според някои разкази – е жертва на жесток трик, въплътен заговор, при което плътта й е обсебена от желанието на божеството Хадес. В своята арогантност, появявайки се пред нея на позлатена колесница, измамата позволява на Хадес да я отвлече надалеч.

Лирично, приказката за отвличането на Персефона от Хадес и нейното евентуално освобождение, частично възпрепятствано от последното изкушение на Хадес, е съставена под формата на пиеса, където Хорът служи като разказвач заедно с героите на Хадес, Зевс и Персефона. Всяка от седемте песни в албума включва кратък акт или по-скоро значителна последователност от събития, движещи сюжета.

Проектът Lykhaeon бе ексхумиран от заразената с паразити крипта през 2013-та година и вече е свързан с Helvetic Underground Committee. Това е първото – и засега единствено – издание, което звучи точно така, както трябва да звучи Lykhaeon. „

 

 

Линк за поръчка: https://www.reposerecords.com

 

 

 

Съдържание на албума :

1.Opprobrium 04:35
2.A Stain Upon Celestial Rule 11:00
3.Abducting the Seed 09:05
4.Descent Into Ruinous Splendor 06:28
5.Scorching the Wings of Destiny 09:05
6.The Whorish Arrogance of Immortals 11:22
7.To Salvage the Seed 02:07

 

 

Премиерният сингъл, „The Whorish Arrogance of Immortals“:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.