THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

SYLVAINE с коментар за предстоящия си албум

SYLVAINE с коментар за предстоящия си албум

Скандинавската мултиинструменталистка SYLVAINE влезе в студио преди няколко седмици във връзка със своя четвърти дългосвирещ албум. За момента от лейбъла Season of Mist споделят, че ще бъде издаден в ранните месеци на 2022-ра година.

Официален коментар на SYLVAINE :
„Определено може да се каже, че създаването на този 4-ти албум на Sylvaine пое по нетрадиционен път в много отношения. След издаването на „Atoms Aligned, Coming Undone“ разбрах, че създаването на следващия запис ще ми отнеме много. Малко знаех обаче колко много, а с настъпването на 2020 -та г. се появиха и едни от най-предизвикателните моменти, които съм преживяла досега в живота си.
Отне ми време да събера всичко и да го канализирам в песни, които да изразят всички тези емоции, които носех със себе си от известно време.

Едно нещо беше напълно сигурно от началото на процеса; Беноа Ру от Drudenhaus щеше да бъде човекът, с когото да вдъхна живот на записа. Толкова е важно да работите с хора, които просто разбират това, което се опитвате да изразите с изкуството си, дори без да се налага да си кажете и една дума. Това за мен е Беноа. Той просто разбира. Да не говорим за човешката страна, която също е фантастична – нещо, което става изключително важно, когато прекарвате толкова много време заедно в продължение на 2 месеца подред! До края почти се почувствах като част от семейството му, хаха.

Процесът на записите се удължи значително в сравнение с това, което първоначално планирахме. Между ограниченията за пътуване, всички затруднения около Ковид през първите седмици от процеса на запис и личните обстоятелства, свързани с Беноа, бяхме принудени да удължим времето си, прекарано в записването на този албум. Ако не беше една пречка, която усложнява нещата, имаше друга, която беше зад ъгъла и ни чакаше, хаха …. Но това не ме смути, честно казано. Просто бях толкова благодарна, че най-накрая отново се връщам в студиото и правя това, което обичам най-много.
Прекарахме малко повече от 2 месеца, записвайки и стартирайки смесването за този 4-ти албум. Това беше невероятно интензивен период , още повече че бях напълно сама през по-голямата част от него. Барабанистът ми за албума, Дориан Мансио, също така моят барабанист на сцената, беше с мен през първите дни на сесията, като определяше своите части. Имам и двама гости в албума, които ще разкрия по-късно. Чувствам се привилегирована, че всички тези талантливи хора участват в този запис, което го прави още по-специален за мен. Не мога да ви кажа колко съм развълнувана да споделя този албум с всички – влагам всяко парче от душата си в него.“

 

Допълнителни детайли около албума ще бъдат споделени в близките месеци.

 

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.