THE VOID JOURNAL


Първата медия на Балканите, посветена изцяло на блек метъл жанра
и омагьосващите звуци на балканския и световен ъндърграунд 

Underground Kvlt - Following the Dark Arts since 2017

Стрийм: TAAKE : Avvik

Стрийм: TAAKE : Avvik

През последните месеци норвежките блек метъл икони TAAKE издадоха няколко 10″ сплит албума с различни банди (WHOREDOM RIFE, DEATHCULT and HELHEIM), чрез три различни лейбъла и както винаги се случва с подобни издания, феновете имаха много запитвания за CD версия.

Днес лейбълът Dark Essence Records  изпълнява  това желание, издавайки CD Digipack и дигитална версия на последните шест парчета на TAAKE от серията сплит албуми, заедно със специална акустична версия на “Nattestid ser Porten vid I”, разпозната като една от класиките на TAAKE и жанра като цяло.

Изданието носи името “Avvik”, което в превод означава “аномалия” или “различие”, което го прави съвсем подходящо, тъй като нито едно от включените парчета всъщност не би паснало идеално към обичайните албуми, издавани самостоятелно от името на TAAKE.

Всички парчета в “Avvik” са записани в студио VULTURE INDUSTRIES от Bjørnar E. Nilsen и смесени и ремастерирани за дигиталната версия от Herbrand Larsen в бергенското Conclave & Earshot Studio.

Някои от ремиксите имат изненадващи гости, които не се появяват в оригиналната версия, като например, Dr Mikannibal от SIGH , гостуваща с нейния саксофон в малко по-дългата версия на кавъра на Sisters of Mercy, “Heartland”. Китаристът , който свири в групата по време на живите изпълнения (и също така познат като банджо легенда) Gjermund, участва в акустичната версия на “Nattestid ser Porten vid I”.

Линкове за поръчка: Darkessencerecords.no и taake.bandcamp.com

 

 

Съдържание:

1. Ubeseiret
2. Heartland
3. Nattestid ser Porten vid I
4. Slagmark
5. Ravnajuv
6. Brotne Bein og Mannefall
7. Ein Baat i Foss

 

 

Стрийм на албума в Spotify:

Сподели статията :
Абонирай се.
Известие за:
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Моля, прочетете, преди да коментирате в сайта:
1.Поднасяйте критиката си обосновано и интелигентно.
2. Коментари извън темата на статията - конкретният изпълнител или музиката му, ще бъдат премахвани. Не е коректно спрямо изпълнителите под статиите за тяхната музика да се прави реклама на други изпълнители или да се водят разговори на друга тема.За този тип дискусии можете да използвате имейл адреса на The Void Journal, а скоро може би ще бъде създаден и форум/чат, в който да може всички да общуват свободно без ограничения.
The Void Journal е първата по рода си медия на Балканите - нека поддържаме нивото на нужната висота.